Başkan Sarıalioğlu, Hocalı Katliamını Lanetledi!

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 23 yıl önce Azerbaycan Türk Cumhuriyeti'ne bağlı Dağlık Karabağ Hocalı'da Ermeni işgalcilerin, sivil Azeri Türklerini hunharca katletmesinin yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ Bölgesi'ndeki, yaşanan Ermeni işgali sırasında, Hocalı kasabasında sivil Azeri Türklerinin Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde katledilmesi münasebetiyle bir açıklama yaparak soykırımı lanetledi.

Hocalı şehrinde Azeri kardeşlerimize karşı, Ermeniler tarafından işlenen yüzyılımızın en büyük insanlık suçunu, vahşetini unutmadık ve unutturmayacağız. 24 yıl önce yaşanan bu katliamı bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz. Hocalı'da katledilen Azeri kardeşlerimizi rahmetle anıyor, geride kalan yakınlarına bu acılı günde Allah'tan sabır diliyoruz.

İnsanlık vicdanını derinden yaralayan ve hafızalara kazınan resimlerin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Sarıalioğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillere Ermenistan’a bağlı kuvvetler tarafından yapılan soykırım Hocalı Katliamı olarak insanlığın hafızasına bir kara leke olarak kazınmıştır. 106’sı kadın, 63’ü çocuk, 70’ten fazlası yaşlı olmak üzere toplam 613 Azeri kardeşimiz, hunharca ve alçakça katledilmiştir. BM’nin soykırımla ilgili bir tanımlaması vardır ve Hocalı katliamının bu tanımlamaya bire bir uymaktadır. 23 yıl önce düzenlenen bu katliamı anlatmak, tüm dünyaya duyurmak bizler için çok önemli bir sorumluluk ve manevi bir borçtur. Hocalı ‘da yaşanan ve insanlık vicdanını derinden yaralayarak hafızalara kazınan o utanç resimlerinin hiç unutulmaması temennisi ile Hocalı Katliamında şehit edilen tüm Azeri Türkü kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum ve Azeri kardeşlerimizin acılarını yürekten paylaşıyorum" ifadelerini kullandı.