Of'un Kurtuluşu'nun 97. Yıldönümü Törenle Kutlandı

Of'un Kurtuluşu'nun 97. Yıldönümü Törenle Kutlandı

Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile devam etti. Resmi kutlama programı ise Of Belediyesi Toplantı salonunda yapıldı.

Programa Of Kaymakamı Eren Arslan, Garnizon Komutan Vekili Hakan Aygül, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Askeri Personel Daire Amirleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Temsilcileri, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar, Milletvekilleri ve İlçe Belediye Başkanlarının kutlama mesajlarının okunmasının ardından, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu: “Bayrakları bayrak yapan üstünde ki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Onun için bu vatanı kanları ile canları ile sulayan şehitlerimizin sayesinde bu aziz Türk milletine vatan olmuştur. Bu yüzden bu topraklarda yaşamak büyük sorumluluk ve vebal ister. Türkiye Cumhuriyetinin istiklal mücadelesi çok önemlidir. Ağır bedeller ödediğimiz bu topraklar üzerinde Of’u tarihsel güzelliğiyle, zengin doğasıyla, çalışkan ve erdemli insanlarıyla, insana saygılı kent yönetimiyle, çağdaş şehircilik anlayışıyla gelecek yıllara taşımak, bu kurtuluş günlerimizin temel ilkesidir. Tarihe adını altın harflerle yazdırmış Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünü; Türkiye Cumhuriyeti’nin uygar, çağdaş ve aydınlık yüzlü bireyleri olarak gurur ve güven duygularıyla kutlamanın mutluğunu yaşıyoruz. Of Direnişi ile adını altın harflerle tarih sayfalarına yazdıran aziz Kahramanlarımıza minnettarız. Of’umuzun düşmanın işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünü kutlarken, bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitleri anıyor, sizleri sevgi ve şükranla selamlıyorum” dedi.

Kurtuluş etkinlikleri kapsamında Orta ve Lise okulları arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin eserlerini okumasının ardından Of’un yetiştirdiği Tarihçi ve Eğitimci Yazar Haşim Albayrak, “Of Direnişi” konulu bir konferans verdi.

Program, ödül töreni ile sona erdi. Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Arslan, Garnizon Komutan Vekili Aygül ve Başkan Sarıalioğlu tarafından çeşitli ödüller verildi.

Buradaki programın ardından saat 11.00’de Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Garnizon Komutan Vekili Hakan Aygül’e şükran ziyaretinde bulundular.