Âlimler Yatağı Of Yeni Eğitim Yuvalarına Kavuşuyor

Âlimler Yatağı Of Yeni Eğitim Yuvalarına Kavuşuyor

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ilçede yapımı devam eden okul inşaatlarını inceledi.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ilçede yapımı devam eden okul inşaatlarını inceledi. Başkan Sarıalioğlu çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Başkan, ilçede yapımı devam okulların önümüzdeki aylarda tamamlanmasıyla birlikte Of’un eğitimde önemli bir ihtiyacının tamamlanmış olacağını belirtti. İnşaatı devam eden binaların tamamlanması ile Of’umuz adına yakışır seviyede eğitim kurumlarına kavuşacağını ifade etti.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Sarıalioğlu, son on yılda Of’ta eğitim alanında büyük bir değişim yaşandığına dikkat çekerken, "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.), 'Ya öğrenen ol, ya öğreten; ya dinleyen ol, ya da bu üçüne hizmet eden ol. Ama beşincisi (cahillerden) olma' diyerek dinimizin eğitime verdiği önemi çok güzel bir şekilde özetlemiştir. Belediye olarak farklı alanlarda önemli hizmetler yaparken eğitim alanında da bu düstur üzerine hareket ediyoruz.

Hamdolsun ki göreve başladığımızın birinci yılını doldurmadan seçim beyannamemizde de belirtiğimiz gibi Eğitime destek olmazsa olmazımızdır. Yaptığımız imar düzenlemeleri ile başlanan okullarımızdan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu tamamlanarak, çok yakın bir zamanda eğitim ve öğretimine başlayacak. 24 derslikli Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu İrfanlı mahallesindeki 28 Şubat Ortaokulu Öğrencileri ile eğitimine başlayacak. Cumhuriyet Mahallesinde temeli atılan 2015-2016 ders yılı başında yetiştirilecek olan 24 derslikli Of İmam Hatip Ortaokulunun inşaatının devam ettiğini söyledi.

Bu okullarla birlikte ilçemizde eğitim alanında hiç bir fiziki sorun kalmayacak. Her şey Of'umuzun gelecek nesillerinin daha iyi eğitim alması adına, nizama yön verecek nesiller yetiştirme adına ve Yeni Türkiye'de söz sahibi olacak sevgili yavrularımız, gençlerimiz için. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Emeği ve desteği olan herkese ilçe halkımız adına teşekkür ediyorum" dedi.