Of'ta İstiklal Marşı'nın Kabulünün 94.Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

Of'ta İstiklal Marşı'nın Kabulünün 94.Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Of’ta düzenlenen törenle kutlandı.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Of’ta düzenlenen törenle kutlandı.

İstiklal Marşının kabulü ve İstiklal Marşı Yazarı Şair Mehmet Akif Ersoy'u anma programı Of Anadolu Lisesi konferans salonunda yapıldı. Of Kaymakamlığı ve Of Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği programa Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Mehmet Atalay, daire müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlamını belirten konuşmayı Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu yaptı. Başkan Sarıalioğlu, "İstiklal Marşımız öyle bir marş ki;

KORKMA, SÖNMEZ BU ŞAFAKLARDA YÜZEN AL SANCAK!

Büyük şairimiz Mehmed Âkif, 94 yıl önce böyle söylemişti. Vatanın işgal edildiği günlerde millete böyle seslenmişti. Ümitsizliğe saplanan kalpleri böyle uyandırmıştı. O biliyordu ki ümit milletteydi. Al Sancak asla sönmeyecek, ezanlar asla susmayacaktı.

Mehmed Âkif haklı çıktı. Bu vatana kastedenlere en büyük darbe milletten geldi. Millet kanıyla, canıyla vatanı düşmanlardan temizledi. İstiklâlini, bağımsızlığını, onurunu ne pahasına olursa olsun korudu.

Bugün de bir istiklâl mücadelesi veriyoruz. Bugün de millete, devlete kastedenler var. Bugün de birliğe, kardeşliğe saldıranlar var. Bugün de ülke düşmanlarına hizmet edenler var.

Sonuç yine değişmeyecek. Millet, iradesini bir yumruk gibi hainlerin tepesine indirecek. Gönüllü maşalara, uşaklara haddini bildirecek. Büyüyen, güçlenen, yükselen Türkiye'yi kimse durduramayacak. Yine bayrak, yine kardeşlik, yine birlik kazanacak.

Âkif'in dediği gibi: Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl! Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklâl!

Genç kuşakların, Mehmet Akif’in başta İstiklal Marşı olmak üzere eserlerinin bütününde yer verdiği yol haritasını takip ederek ülkemizin gelişmesine, dönüşmesine ve güçlenmesine katkı sağlayacak adımlarla geleceğe kararlılıkla yürüyeceklerine inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 94. yılında bu güzel vatanı bizlere emanet eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve merhum Mehmet Âkif Ersoy’u saygıyla ve rahmetle anıyorum" dedi.

Of Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ile programda yaptığı konuşmada; "Yedi düvelin arsızca hücum ettiği vatanın birliği ve istikbali için yegâne dayanağın İslam’la, Kur’an’la şereflenmiş bu milletin bizatihi kendisi olduğunu haykırmıştır.

"Ne mutlu bizlere ki ne mutlu sizlere ki Mehmet Akif gibi pak bir ruhu, temiz bir vicdanı yâd etmek için onun yüksek ideallerini, davasını, aşkını, heyecanını paylaşmak için bugün buradayız. Merhum Akif’i hakkıyla anmak, ona minnet borcunu ise onu okuyarak, anlayarak, onu hissederek ancak ödeyebiliriz. Onu hakkıyla anmak ve ona layık olmak, Akif’i düşüncesiyle, dünya görüşüyle güç karşısında asil duruşuyla tanımayı gerektirir"

Bu yüzden hepimiz Akif gibi olmalı, hepimiz birer Asım olmalı, mesleğimizde, işimizde, öğrenim hayatımızda en iyiyi yapmalı, en zoru başarmalı ve Akif’in yaptığı gibi şahsi menfaatleri, küçük çıkarları elimizin tersiyle iterek önce vatan demeliyiz.

Bu duygularla İstiklal Marşı’mızın kabulünün 94. Yılında büyük mütefekkir ve vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ebedi hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, bu güzel program tertibinde desteğini esirgemeyen Kaymakamımız Sayın Eren Arslan’a, öğrencilerimizin ödüllerini sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Salim Salih Sarıalioğlu’na, Of Anadolu Lisesi müdürü ve öğrencilerine, İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında görev alan jüri üyesi öğretmenlerimize katılımlarından dolayı sizlere ve değerli öğrencilerime, yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler tarafından hazırlanan İstiklal Marşı korusu ise katılımcıları hayran bıraktı. Korodaki öğrencilerin her biri İstiklal Marşının kıtalarını ayrı ayrı okuyarak büyük alkış aldılar.

Programın sonunda ödül törenine geçilerek. İlkokul, ortaokul ve liseler arası düzenlenen "İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma" yarışmasında dereceye giren öğrencilere, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve AK Parti Trabzon Milletvekili Mehmet Atalay tarafından hediyeler verildi. Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ilgili sinevizyon gösterisi, İstiklal Marşı'nın kabulünün anlatımı, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı hakkındaki düşüncesi, Kurtuluş Savaşı yılları sinevizyon gösterisi ile tören sona erdi.