Of'ta Çanakkale Zaferinin 100.Yılı İki Ayrı Törenle Kutlandı

Of'ta Çanakkale Zaferinin 100.Yılı İki Ayrı Törenle Kutlandı

Of’ta, 18 Mart Çanakkale zaferinin 100. yıl dönümü dolayısıyla iki ayrı tören düzenlendi.

Of'ta, 18 Mart Çanakkale zaferinin 100. yıl dönümü dolayısıyla resmi program düzenlendi. İlk program Kaymakamlık önündeki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Programa Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Garnizon Komutanı Neşet Daler, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Of ilçe Emniyet Müdürü Murat Türköz, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Temsilcileri, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Resmi program daha sonra Of Belediyesi Konferans Salonu'nda devam etti. Of Mikdat Sarıalioğlu Ortaokulu tarafından hazırlanan programa protokol üyeleri katıldı. Günün anlam ve konuşmasını yapan okul müdürü Mehmet Balcan, Çanakkale savaşının Türk milletinin birlik ve beraberliğinin harcını oluşturduğunu belirterek, Çanakkale'de tutuşturulan zaferin gururla ve birlik beraberlik içerisinde kutlanması gerektiğini söyledi.

Program, okul öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlikler; oratoryo gösterisi ve askeri bandonun konseriyle ile devam edildi. Törenin sonunda Of'ta düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Protokol üyeleri tarafından verildi.