Of'ta Çanakkale Sergisi

Of'ta Çanakkale Sergisi

18 Mart Çanakkale Zaferi'ni anma programları kapsamında "Çanakkale Zaferi" konulu resim sergisinin açılışı yapıldı.

Of'ta, Çanakkale Zaferi'nin 100’üncü yıl etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor. Of Solaklı Anadolu Lisesi'nin hazırladığı "Çanakkale" konulu sergi açıldı. Of Solaklı Anadolu Lisesi'ndeki serginin açılışını, Of İlçe Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve Of Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu yaptı. 

Of İlçe Kaymakamı Eren Arslan, açılışta yaptığı konuşmada, "Böyle bir sergi öğrencilerimize vatanseverlik değerini kazandırdığı gibi geçmişte vatan için yapılan mücadelenin aktarılması için de güzel bir etkinlik" dedi. 

Sergi ile ilgili konuşan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu: "Öğretimin yanında çocuklarımıza ve velilerimize eğitimi de vermek, ecdadını tanıtmak, tarihi iyi bilmek ve sahip çıkmak için böyle programlar düzenleniyor. Minnet ve şükran borcumuz bulunan aziz şehitlerimizden bizlere emanet kalan bu vatanı korumak ve yüceltmek, bu toprağın ekmeğini yiyen, suyunu içen, havasını soluyan herkesin asli görevidir. Onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz ve onları hiç bir zaman UNUTTURMAYACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ. "Tarih, hiç gözyaşıyla okunur mu? Kanla, yazılmışsa gözyaşı yeter mi?" sözü bizlere çok şeyler anlatıyor. "Çanakkale" konulu sergide emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim. Aynı zamanda Türkiye genelinde düzenlenen Çanakkale Ruhu ve Gençlik konulu kompozisyon yarışmasında Türkiye 2. olan öğrencimiz Öznur Kurt'u ve emeği geçen tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyor şükranlarımı arz ederim" dedi. 

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılında böyle bir sergiye ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını belirten Of Solaklı Anadolu Lisesi Müdürü Vehap Kurt ise "Bu memleketin hangi fedakârlıklarla bugüne geldiğini öğrencilerimizin bilmesi gerekir. Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez" diye konuştu. 

HOŞAF, BUĞDAY ÇORBASI VE EKMEKTEN OLUŞAN SAVAŞ MENÜSÜ 

Sergi açılışında katılımcılara 'Çanakkale Menüsü' sunuldu. Çanakkale ruhunun yansıtıldığı menüde hoşaf, yağlı buğday çorbası ve ekmek vardı. Menüyü görenler duygulu anlar yaşadı.