Orman Haftasında Her Öğrenciye Bir Fidan

Orman Haftasında Her Öğrenciye Bir Fidan

Of Kaymakamlığı ve Of Belediyesi tarafından hazırlanan Orman Haftası nedeniyle Of sahili yürüyüş alanlarına Manolya, Limoni Servi, Çınar, Karayemiş, Ihlamur, Top Akasya, Huş ve Hanımeli fidanı dikilmesi etkinliği düzenlendi.

Of Kaymakamlığı ve Of Belediyesi tarafından hazırlanan Orman Haftası nedeniyle Of sahili yürüyüş alanlarına Manolya, Limoni Servi, Çınar, Karayemiş, Ihlamur, Top Akasya, Huş ve Hanımeli fidanı dikilmesi etkinliği düzenlendi. Şenlik havasında geçen fidan dikim etkinliğine Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ile öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan Of Kaymakamı Eren Arslan, Orman Haftası dolayısıyla düzenlediğimiz programa hepiniz hoş geldiniz, "Orman bir ülkenin doğal güzellik ve zenginlik kaynağıdır. Öte yandan kullandığımız araç gereçlerin çoğu ağaçlardan yapılır. Öğrencilerimize ağaç sevgisini aşılamak, ağacın önemini ortaya koymak ve unutulmamasını sağlamak için 4 Sınıf öğrencilerimizin her birine ağaç sevgisi vermeyi amaçladık" dedi.

Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ise, soru cevap şeklinde öğrencilere ağaçlar konusunda öğütler vererek, "Bu gün güzel bir hava var; bu güzel havaya sahip ilçemizi güzelleştirmek ve yeşillendirmek için ağaç dikeceğiz. Sizlerden isteğim her sene bir ağaç dikmeniz; bu sayede yeşil bir çevreye kavuşacağız" dedi.

Fidan dikimi öncesinde ağaçlandırma çalışmalarının öneminden bahseden Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Orman Haftası boyunca minik öğrenciler eşliğinde gerçekleştirilen kampanyanın Orman Haftası sonrasında da kent genelinde devam edeceğini söyledi. Sarıalioğlu: "Of Belediyesi olarak Orman Haftası boyunca kentimizin ağaçlandırılması adına başlattığımız fidan dikimi kampanyası bugünde sahil yürüyüş alanlarında devam ediyor. Minik öğrencilerimizin katkılarıyla diktiğimiz bu fidanlar, onların sevgisiyle ve emeğiyle yeşereceğine inanıyorum" dedi.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu birlikte ağaç diktiği öğrencilerle sohbet ederken, "Bugün kendi geleceğiniz için çok güzel bir iş yapıyorsunuz burada. Bu fidanlar sizinle birlikte büyüyecek ağaç olacak, sizin çocuklarınızla orman olacak, toprağınızı yok olmaktan koruyacak. İyi bir öğrenci olmak ilk sorumluluğunuz, toprağınıza sahip çıkmak, doğayı korumak, sorumlu bir vatandaş olmak ondan sonra gelen sorumluluğunuz olmalı. Siz gönüllü olun, öncü olun çevrenize ailelerinize örnek olun, diktiğiniz fidanların orman olması için elinizden geleni yapın. Şahsım ve Of Belediyesi olarak çalışmalarınızı her zaman destekleriz, yanınızda oluruz" dedi.