Of'ta "Kutlu Doğum" Programına Yoğun İlgi

Of'ta "Kutlu Doğum" Programına Yoğun İlgi

Of Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri düzenlemeye başladı.

Of Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir program düzenlendi.

Of Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri düzenlemeye başladı. Of Sahil Günbatımı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen programa Trabzon Müftüsü Keramettin Demir, Of Müftüsü Recep Onat, Of Belediye başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, kamu kurum amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri ile gencinden-yaşlısına, hanımefendisinden-beyefendisine kadar çok sayıda Oflu katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Haftası ile ilgili sinevizyon gösterisiyle devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Recep Onat, katılımcılara teşekkür ederek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) hayatı ve yaşadığı zorluklarla ilgili konuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 1989 yılından beri 14-20 Nisan tarihlerini Kutlu Doğum Haftası olarak belirlediğinin ifade eden Müftü Onat, "Düzenlenen bu tür programlar Peygamber Efendimizi, tanımak, anlamak ve anlatmaya vesile oluyor. Peygamber Efendimizin sevgisinin ve muhabbetini bu topraklarda olmasına vesile oluyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Trabzon Müftüsü Keramettin Demir, Kutlu Doğum Haftası’nın bu yılki ana teması olan ‘Hz. Peygamber ve Bir Arada Yaşama Ahlakı’ konulu bir konferans verdi.

BAŞKANLIĞIMIZI KUTLUYORUM
1989 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kutlu Doğum Haftasının kutlandığını ifade eden Demir; “Her yıl bir tema belirlenerek Peygamberimiz anılmaktadır. Bu yıl ki temamıza da “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” olarak belirlendi. Böylesine güzel bir konu belirledikleri için başkanlığımızı kutluyorum” dedi.

PEYGAMBERİMİZİ ANLAMADA SORUN YAŞIYORUZ
Toplumun Hz. Muhammed’i anmada sorunu olmadığını belirten Demir; “Biz topum olarak sevgili Peygamberimizi sürekli anıyoruz. Sürekli yad ediyoruz. Anmada bir sorun yaşamıyoruz ama anlama sorun yaşıyoruz. Biz sevgili Peygamberimizin hayatını, yaşantısını ve uygulamalarını örnek almıyoruz, yaşantımızda uygulamıyoruz. Peygamberimizi andığımız kadar anlamalıyız da. Onun yaşantısını yaşantımızda uygulamalıyız” dedi.

Allah’ı sevmenin yolunun Kur’an’dan geçtiğini belirten Müftü Demir; “Allah’a olan sevgimizi Kur’an’a sarılarak göstermeliyiz. Aynı şekilde Peygamberimize olan sevgimizi de onun Sünnetine sarılarak, onun sünnetlerini hayatımızda uygulayarak göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.

TEBESSÜM SADAKADIR
“Dünya bize, biz de birbirimize emanetiz” diyen Demir; “Aramızda selamı yaygınlaştırmalıyız. Birbirimize tebessüm etmek bile sadakadır. Asansörde karşılaştığımız komşularımıza günaydın diyelim, tünaydın diyelim, merhaba diyelim, en azından tebessüm edelim. Kahvehanelerde, iş yerlerimizde, sokakta karşılaştığımız eşimize, dostumuza, arkadaşlarımıza tanımadığımız insanlara bile selam verelim. Onlara merhaba diyelim. Merhaba demek, benden sana zarar gelmez anlamına gelir. Karşımızdaki de bize merhaba deyince artık birbirimizden çekinmememiz gerekir” diye konuştu.

3 S’Yİ UYGULAYIN
Katılımcılara hayatlarını 3 S üzerine kurmakları gerektiğini ifade eden Demir; “Ben her ortamda 3 S formülünden bahsediyorum. Sizlere de tavsiyem bu 3 S kuralını hayatınızda uygulayın. Sevgi, Saygı ve Sadakat’ı asla ihmal etmeyiz. Hayatınızı bu 3 S üzerine kurarsanız her zorluğun üstesinden gelirsiniz” ifadelerini kullandı.

Programın kapanış konuşmasını yapan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, "O’nun getirmiş olduğu evrensel mesajları çok iyi anlamalı, birlik, beraberlik ve kardeşliğimize asla zarar vermemeliyiz" dedi.

Başkan Sarıalioğlu, Kutlu Doğum Haftası programlarının Hz. Peygamberi anma değil, anlama etkinlikleri olduğunu belirterek: "Âlemlere Rahmet, Merhamet Peygamberi Hz. Muhammed’in doğumunun 1444.’inci yılında sizlerle olmaktan çok mutluyum. Gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası Programlarına yoğun ilgi gösteriyorsunuz. Sizlerin önceliği bizim önceliğimizdir. Kutlu Doğum haftasına dair yapılan etkinlikler aslında O’nu anma değil, anlama programlarıdır. O’nun getirmiş olduğu evrensel mesajları çok iyi anlamalı, birlik, beraberlik ve kardeşliğimize asla zarar vermemeliyiz. Allah milletimizin birliğini, dirliğini bozmasın. Kutlu Doğum Haftası, İslam Âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirsin" dedi.

Program sonunda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu tarafından Trabzon Müftüsü Keramettin Demir’e, Of Müftüsü Recep Onat tarafından da programa katkıları nedeniyle Ballıca Belediyesi Eski Başkanı Hasan Çakır’a birer plaket taktim edildi.