Başkan Sarıalioğlu, 'Soma maden şehitlerini saygıyla anıyoruz'

Başkan Sarıalioğlu, 'Soma maden şehitlerini saygıyla anıyoruz'

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasının yıl dönümünde bir mesaj yayınladı.

Başkan Sarıalioğlu yayınladığı mesajda,  ölümün madenciliğin bir parçası olmadığını, istenildiği takdirde önlemler alınarak bu kazaların önüne geçilebileceğini vurgu yaparak Türkiye'de yaşanan işçi kazalarının kabul edilemez bir noktaya kadar ulaştığını vurgulayan Başkan Sarıalioğlu mesajına şu şekilde devam etti;

"Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında yaşanan patlama ile Türkiye çok sayıda evladını kaybetmiş, yüzlerce ailenin ocağına ateş düşmüştür. Ölüm ne madencinin alın yazısıdır, ne de ölümle sonuçlanan bu felaket madencilik mesleğinin bir gereğidir. Türkiye'nin ölümcül iş kazalarında geldiği nokta kabul edilebilir bir durum değildir. Bu tür acıların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemler zaman kaybetmeden hayata geçirilmelidir. Ancak bugün gelinen noktada yeterli önlemin alınmadığını görmek bizleri üzmektedir."

Bu tür açıların tekrar yaşanmaması adına gerekli bütün tedbirlerin alınması kaçınılmaz bir gerçek olduğunu dile getiren Başkan Sarıalioğlu, "Bu duygu ve düşüncelerle Soma'da şehit olan tüm madenci kardeşlerimizi rahmetle anarken, geride kalan ailelerine ve yakınlarına bir kez daha sabır diliyorum" dedi.

of-belediyesi-soma-maden-sehitleri.jpg