Necip Fazıl Kısakürek, Şiirlerle Anıldı

Necip Fazıl Kısakürek, Şiirlerle Anıldı

Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığı tarafından birlikte düzenlenen “Sakarya’dan Karadeniz’e” adlı Şiir Gecesi programında Necip Fazıl Kısakürek, şiirlerle anıldı.

Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığı tarafından birlikte düzenlenen "Sakarya’dan Karadeniz'e" adlı Şiir Gecesi programında Necip Fazıl Kısakürek, şiirlerle anıldı.

Necip Fazıl Kısakürek, doğumunun 111. yılı ve aynı zamanda ölümün 32. Yılında (26 Mayıs 1905 – 25 Mayıs 1983)  "Sakarya'dan Karadeniz'e" adlı Şiir Gecesi programında kendi yazdığı 'Sakarya' şiirini güzel okuma yarışması yapıldı.

Ali Yeşilyurt Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrenci Serhat Sezgin 86 puanla birinci oldu. Solaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Emin zengin 76,50 puanla ikinci olurken, Ulusoy MTA Lisesi öğrencisi Muhammet Emir Soylu 74 puanla üçüncü, Taşhan MTA Lisesi Öğrencisi Saniye Aydın dördüncü, Of Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Sönmez beşinci ve İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yüşa Saygın altıncı oldu.

Programda ayrıca Trabzon’da yapılan "Mızrap’tan Mısra'ya" projesinden seçilen şiirler okundu. Of Anadolu Lisesi öğrencisi İklima Sümer "Buldum" adlı şiiri, Ulusoy MTA Lisesi öğrencisi Büşra Akyüz "Bir Adın Kalmalı" adlı şiiri, Solaklı Anadolu Lisesi Öğrencisi Cansu Alemdar "Yaşamaya Dair" adlı şiiri, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zehra Çelebi "Ihlamurlar Çiçek Açtığı zaman" adlı şiiri, Ali Yeşilyurt ÇPA Lisesinden Aleyna İrem Yıldırım "Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine" adlı şiiri, Taşhan MTA Lisesinden Beyza Çakır "Herşey Sende Gizli" adlı şiiri, okudular.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Kısakürek’in çileli yolculuğunda daima doğru bildiklerinden taviz vermeden ilerlediğini belirterek, "Yeri gelmiş hapislerde yatmış yeri gelmiş belki bir yiyecek ekmeğe muhtaç olmuştur. Ama doğru bildiğinden de şaşmamıştır. Gerek ülke yönetimindeki o lider insanların tutum ve davranışları, gerekse etrafındaki insanların onu belki uzun süre anlayamayışı oldu. Nice yıllar sonra değer verilir bir konuma gelmiş olması da sizin gibi değer veren insanların onu sahiplenmesiyle bugün Necip Fazıl Kısakürek’i hep birlikte anıyoruz. Özellikle önemli bir gençlik kitlesinin yetişmesinde model olmuş, toplantılarla, söyleşilerde daime gençliği, doğru yolda ilerlemesinde motive etmiştir. Programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Kültür ve ruh dünyamıza hitap eden Büyük Şairimiz merhum Necip Fazıl Kısakürek’i ebediyete intikal edişinin yıldönümünde rahmetle, minnetle andığını belirten Of Kaymakamı Eren Arslan, "Kendisine Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah bu toplum Nice Necip Fazıllar, Mehmet Akifler bu ruh dünyasını özümsemiş genç nesiller yetiştirecektir. İnsanı bir kuşa benzetirsek eğer, uçabilmesi için iki kanada ihtiyacı vardır. Bir kanadında ilim, bilim ve teknoloji gibi maddi dünyaya ilişkin donanımları olacak, diğer kanadında da ruhuna hitap edecek manevi donanımı olacak. Ancak o zaman uçabiliriz, ancak o zaman yükselebiliriz" ifadelerini kullandı.

Programa Of Kaymakamı Eren Arslan,  Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Köprübaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Yazıcı, Arsin İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Üstündağ, Siyasi Parti Temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Veliler katıldı.