Of Teknoloji Fakültesi ilk mezunlarını verdi

Of Teknoloji Fakültesi ilk mezunlarını verdi

2011-2012 eğitim ve öğretim yılında eğitime başlayan Of Teknoloji Fakültesi, İnşaat Mühendisliği bölümünden 21 öğrencisini mezun vermenin gururunu yaşadı.

2011-2012 eğitim ve öğretim yılında eğitime başlayan Of Teknoloji Fakültesi, İnşaat Mühendisliği bölümünden 21 öğrencisini mezun vermenin gururunu yaşadı.

Fakülte Yönetimi tarafından ilk mezunların onuruna bir mezuniyet programı düzenlendi. Of Çaykara Yolu üzerinde bulunan fakülte kampüsü içerisinde düzenlenen törene Ak Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, Eski Milletvekili Kemalettin Göktaş, KTÜ Rektör Yardımcısı Yusuf Şevki Hakyemez, Of TEF’in Kurucu Dekanı Prof. Dr. Kenan Gelişli, Of TEF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Birinci, Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Garnizon Komutanı Neşet Daler, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Daire Amirleri, Banka Müdürleri, Öğrenci Aileleri ve Fakülte öğrencileri katıldı.

Açılış konuşmasından sonra protokol konuşmalarına sırasıyla Of TEF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Birinci, Of TEF kurucu Dekanı Prof. Dr. Kenan Gelişli, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Kaymakamı Eren Erslan, 19, 20 ve 22. Dönem Milletvekili Kemalettin Göktaş, Ak Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar ve KTU Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yusuf Şevki Hakdeniz konuşma yaparak fakültenin yapımında ve eğitime devam etmesinde emeği geçen herkese teşekkür edip, mezun olan öğrencilere çalışma hayatlarında başarılar dilediler.

Törende konuşan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu: "İnsan hayatında çok anlamı günler vardır. Bu anlamları günleri hepimiz kendince yaşamışızdır. Şuanda çok büyük bir duygu yoğunluğu yaşıyorum. Bazen ifade edemediğimiz fikirler, duygu yoğunluğumuz öne geçtiğinde onları nasıl birleştireceğimizi düşündüğümüzde yüreğimiz pır pır eder. İnan şuanda benim yüreğim pır pır ediyor. Fakültemizin kuruluşundan bugüne kadar verilen emeklerin her sayfasında birlikte olduğum sayın vekilim, sayın bakanım, değerli derneğimizin yönetici arkadaşlarımız ve değerli Oflular.

Oflu hemşerilerimizin bu projeye başından sahip çıkması Oflu'nun ilminin, Oflu'nun ilme vermiş olduğu değerin bugünkü tablosunu hep birlikte şuanda aynı heyecanı yaşayarak paylaşıyoruz. Bugüne kadar emeği geçen herkese, bu projede bize destek veren herkese bütün siyasilerimizin hepsine şükranlarımı sunuyorum. Mezunu olduğum Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünün de bu arada Teknoloji Fakültesi adı altında siz değerli gençlerimizin bundan sonraki meslek hayatınızda Türkiye'yi imar ve inşa edecek bireyler olmanızdan dolayı duyduğunuz gururu sizlerle paylaşıyorum.

Bugünden sonraki hayatınızda da bir ömür boyu mutluluklar diliyorum hepinize. Annelerinize, babalarınıza, ailelerinize ayrıca şükranlarımı arz ederek teşekkür ediyorum. Onlar bizlere güvendiler, evlatlarını bizlere emanet ettiler. Bundan sonrada emanet edeceklerine inancım tamdır. Sizlerin evlatları bizlerin evlatları gibi oldu. Biz onları evlatlarımız yerine koyduk. Her sıkıntılarında ve dertlerinde yanlarında olmaya çalıştık. İnşallah çok iyi bir Of Üniversitesi temennisiyle hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Mezun olan öğrencilerin teker teker adları okunarak kürsüye çağrılmasının ardından bölümü üçüncülükle bitiren Hüseyin Ayaz’a Milletvekili Köseoğlu, İkinci olan Mustafa Fidan’a Eski Bakan Bayraktar ve birinci bitiren Cansu İskender’e Rektör Yardımcısı Hakyemez tarafından diplomaları ve hediyeleri takdim edildi. Mezun olan öğrencilerin mühendislik yeminini Of Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Umut Topal yaptırdı. Of Belediyesi tarafından hazırlanan çeşitli hediyeler, mezun olan tüm öğrencilere protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Bölümü birincilikle bitiren Cansu İskender’in mezun olan öğrenci arkadaşları adına yaptığı teşekkür konuşmasının ardından öğrenciler hep birlikte keplerini havaya fırlattılar. Programın sonunda davetlilere yiyecek ikramı yapıldı.