Başkan Sarıalioğlu'ndan Mursi'nin idam kararına tepki

Başkan Sarıalioğlu'ndan Mursi'nin idam kararına tepki

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, halkın iradesini ve Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanına yönelik verilen idam kararının, kesinlikle yanlış olduğunu belirterek, verilen cezaların hukukun, adaletin, insan hak ve hürriyetlerinin idamı demek olduğunu söyledi.

Askeri cuntanın emri altında çalışan bir mahkemenin idam kararı vermesinin evrensel hukuk ilkeleriyle bağdaşmayacağını vurgulayan Başkan Sarıalioğlu, şunları söyledi;

"Bu karar dünya siyasetinin, adaletin ve insanlığın idamıdır ancak yargının kötüye kullanılması, adalet mekanizması eliyle zulüm yapılması hem mazlumun hakkı hem de hukukun evrensel ülküsü olan adaletin katledilmesidir. Mursi, canı pahasına da olsa devrimi ve Mısır halkını koruyacağını söylemiştir. Bu insanların temsil ettiği fikirler idamları neticesinde yok olmayacak bilakis güçlenecektir. Çünkü bu devrim hırsızların Mısır'da yaptıkları, milli iradeyi ve millet egemenliğini hiçe saymaktır. Milli irade er ya da geç bir gün muhakkak tecelli edecektir."

Sarıalioğlu, Mursi'nin idam kararına "dur" demenin insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne inanan herkesin boynunun borcu olduğunu dile getirdi.