Oflular, Büyükşehir Belediyesi’nin iftarında buluştu

Oflular, Büyükşehir Belediyesi’nin iftarında buluştu

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Of Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu iftar programı Ofluların yoğun katılımıyla Of Sahil Sosyal Tesislerinde gerçekleşti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Of’ta iftar programı düzenlendi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Of Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu iftar programı Ofluların yoğun katılımıyla Of Sahil Sosyal Tesislerinde gerçekleşti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu’nun da hazır bulunduğu iftar programı öncesinde Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın konseri vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi. Düzenlenen iftar programına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ak Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İFTARIMIZI HALKIMIZLA PAYLAŞIYORUZ
İftar öncesi yaptığı konuşmada Ofluların Ramazan ayını kutlayan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Büyükşehir Belediyesizle ortaklaşa düzenlediğimiz iftarımızı halkımızla paylaşmak istedik” dedi.

HİÇ OLMADIĞIMIZ KADAR BİR OLMALIYIZ, İRİ OLMALIYIZ, DİRİ OLMALIYIZ
Ramazan ayında bile Müslümanların yaşadığı coğrafyanın kan gölü olduğuna dikkat çeken Sarıalioğlu, “Hiç olmadığımız kadar, bir olmamız gerektiğine, iri olmamız gerektiğine, diri olmamız gerektiğine inanıyorum. Ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise Cehennemden kurtuluştur. Bu bilinçle Ramazan ayını ihya etmeliyiz. Hepinizin Ramazan’ını tebrik ediyorum” dedi.

Konser sonrasında katılımcılara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Trabzon’da huzur içinde bir Ramazan geçirildiğini kaydederken, dünyanın tüm mazlum coğrafyalarında akan kanın durması, o coğrafyalara huzur gelmesi için duada bulundu. Konuşmasında Of’un bölge için önemine dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “Trabzon’da ramazan kardeşliktir, sofradaki ekmeği zeytini paylaşma ayıdır.

Bunu bizlere, bütün Trabzon’a, ülkemize ve aziz milletimize yaşattığınız için hepinizden Allah (c.c.) olsun. Evlerinizde rahatça iftarlarınızı yapabilecekken Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in hadisine uydunuz ve bu iftara icabet ettiniz. Hepinizden Allah (c.c.) razı olsun. Mübarek Ramazan’ın bundan sonra kalan günlerinin kazasız belasız geçmesini ve hep birlikte mübarek bayrama ulaşmamızı, İslam dünyasında akan kanın durmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Cumhurbaşkanlığı külliyesi içindeki cami açılışında Of’a geleceğini söylediğinde özel olarak selamlarını iletmelerini istediklerini kaydederken, “Hem Cumhurbaşkanımızın, hem Başbakanımızın sizlere selamları var, muhabbetleri var ve hayırlı Ramazanlar dilekleri var.

Özgürlük ve hürriyet içinde iftarımızı açıyoruz. Ama binlerce km ötede sadece oruç tuttuğu için şehit olan onlarca insan bugün Doğu Türkistan’da hayatta değiller. Hem hürriyetimizin kıymetini bilelim, hem şu minarelerden okunan ezanın, hem de dalgalanan ay yıldızlı bayrağın. Allah bu ülkenin birliğini ve beraberliğini bozmasın. Güneyimizde bizi sıkıntıya sokabilecek adımlar atmaya çalışıyorlar ama bir aradayız, siyasi irademizden gücümüzden bir şey kaybetmedik... Şu ortaya koyduğunuz hassasiyete teşekkür ediyorum.

Bu güzel sofrayı tanzim eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na hepinizin huzurunda teşekkür ediyoruz. Trabzon’umuzun bütün ilçelerinde bu güzel tabloyu birlik ve beraberlik içinde oluşturuyor. Tekrar Of’a teşekkür ediyoruz. Allah (c.c.) ne kadar ömür verirse sonuna kadar emrinizdeyiz” ifadelerini kullandı.

Of sahil alanında düzenlenen iftar programı iftar yemeğinin ardından gerçekleştirilen sohbetlerle son buldu.