Lys'de Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi

Lys'de Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi

Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) ilk bine girerek önemli bir başarıya imza atan Of Anadolu Lisesi ve Solaklı Anadolu Lisesi öğrencileri, Of Kaymakamı Eren Arslan ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu tarafından ödüllendirildi.

Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) ilk bine girerek önemli bir başarıya imza atan Of Anadolu Lisesi ve Solaklı Anadolu Lisesi öğrencileri, Of Kaymakamı Eren Arslan ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu tarafından ödüllendirildi.

Hükümet Konağı Kaymakamlık Makamında gerçekleşen ödül törenine Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Okul Müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşma yapan Of İlçe Kaymakamı Eren Arslan “Geçtiğimiz günlerde yapılmış olan Üniversite sınavlarında güzel puanlar alarak. Hem İlimizi hem İlçemizi güzel bir şekilde temsil eden öğrencilerimizi öncelikle tebrik ediyorum. Onları yetiştiren öğretmenlerimizi, okul müdürlerimizi ve en başta velilerimizin desteklerinden dolayı onlara teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımızın başarılarının ömür boyu devam etmesini diliyorum. Bu bir bakıma ilçemizde Üniversite sınavları gibi sınavlarda eğitim düzeyinin daha da ileri gittiğini daha da iyiye gittiğinin açık göstergesi” dedi.

Ardından söz alan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, kendilerinin son derece önem verdiği bir konu ile ilgili alınan başarıdan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Of’ta eğitim adına başarının artması için çok büyük hizmetler verdiklerini belirten Başkan Sarıalioğlu, “Yavrularımızın gayret ve düzenli çalışmaları ile bizim yapmış olduğumuz yatırımlar birleşince ortaya mükemmel sonuçlar çıkıyor. Alınan bu başarılı sonuçlar bizleri Türkiye gündemine taşıyor. Şehrimizin adının önemli bir konuda gündeme gelmesine katkı sağlayan bu yavrularımıza ve onların her zaman arkalarında duran değerli ailelerine teşekkür ediyorum. Şüphesiz en büyük takdir yavrularımıza her türlü destek ve imkanı sağlayan aileleri içindir. Ben yavrularımıza bundan sonraki hayatlarında da başarılar diliyorum. Biliyoruz ki bu alınan başarılı sonuçlar kendilerine daha büyük kapıları açacaktır” ifadelerini kullandı.

Törende son olarak söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu “Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Başarılarında emeği olan Okul Müdürlerimiz, Öğretmenlerimiz, Velilerimiz herkesi kutluyorum. İnşallah bundan sonrada İlçemizin Eğitim durumunu var olandan daha iyiye geçireceğiz. Eğitim buradaki insanlarımız için çıkış kapısıdır. İnşallah hep beraber el ele vererek, başta Sayın Kaymakamımızın, Belediye Başkanımızın destekleriyle okullarımızla beraber daha iyiye taşıyacağımızdan hiç şüphemiz yok. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu ödüllendirmeden dolayı Sayın Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından LYS’de derece giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Törende öğrenci velileri, öğretmenleri ve okul müdürleri de hazır bulundu.

Toplantı öğrenciler ve aileleri ile çektirilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

LYS'de Dereceye Giren Oflu Öğrenciler:

Of Solaklı Anadolu Lisesi;

1- Kübra Sadıklar Dil3: 433 Puan - Türkiye: 824inci
2- Ozan Kudu Dil3: 446 Puan - Türkiye: 545 inci
3- Öznur Kurt TS1: 436 Puan - Türkiye: 944 inci
4- Deniz Çilingir Dil1: 437 - Türkiye: 538 inci
5- Elif Hacımustafaoğlu Dil1: 486 Puan - Türkiye: 145 inci

Of Anadolu Lisesi;

1- Muhammet Şenel Gündüz TM: 466 Puan - Türkiye: 1584 inci