Of'ta "Dikkat Aile Var" Sahne Aldı

Of'ta "Dikkat Aile Var" Sahne Aldı

Oflu tiyatro severler, “Dikkat Aile Var” adlı oyunu büyük beğeni ile izledi.

Oflu tiyatro severler, “Dikkat Aile Var” adlı oyunu büyük beğeni ile izledi.

Of Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında sanatseverlerle buluşturduğu Tiyatro Balans’ın “Dikkat Aile Var” adlı oyun, Of Sahil Günbatımı Sosyal Tesislerinde ücretsiz olarak izlendi, büyük beğeni topladı.

Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve çok sayıda tiyatro severin izlediği oyunda yılların sanatçısı Ercüment Balakoğlu, Esin Karakaya, Mehmet Tokat, Ömür Akkan, Metin Karaman, Reyhan Aydınsel ve Sılam Sonay Aydın rol aldı.

İzmirli tiyatrocu Haluk Ziya’nın yazıp yönettiği, müziğini Doğan Kumova’nın yaptığı oyunda günümüzdeki popüler kültür nedeniyle yaşanan toplumsal yozlaşma, ekonomik ve sosyal nedenlerle ailelerin yaşadıkları dramlar konu edinilmiş. İki perdelik olan ve trajikomik bir dille anlatılan oyunda zaman zaman müzikal bölümler yer aldı.

Oyun sonunda Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu oyunculara çiçek takdim ederek. “Oyun, insanlara ‘Her şeyinizi kaybedebilirsiniz ama onurunuzu ve şerefinizi kaybetmeyin’ mesajını veriyor. Günümüzde böylesi mesajlar toplumsal birliktelik açısından çok önemli. Ben kendilerini izlerken büyük bir haz duydum. Tiyatro her dönem gerçekten çok zor olmuştur. Bizimde gönlümüz bu salonu tıka basa dolu olmasını temenni ederdi ancak, son dönemlerde maalesef yaşadığımız üzücü olaylar bu tabloyu ortaya çıkardı. Tabiki tiyatro hem düşündüren, düşündürürken ağlatan, ağlatırken bir taraftan güldüren bir sanat. Ben tiyatroya ve emektarlarına çok büyük saygı duyuyorum. Bu vesileyle de bizleri yalnız bırakmadığınız için buraya teşriflerinizden dolayı bütün Oflu hemşerilerim adına sizlere teşekkürlerimi arz ediyorum.” şeklinde konuştu, sanatçılara teşekkür etti.

Of Kaymakamı Eren Arslan ise oyun sonunda kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Kaymakam Arslan, “Sayın Başkanımıza ve Belediyemize teşekkür ediyorum. Belediyelerimiz sadece alt yapı hizmetlerine değil toplumu ayakta tutan kültür-sanata yapmış oldukları katkıdan, destekten bu hizmetten dolayı teşekkür ediyorum. Bu etkinliklerin devamı inşallah sürecektir biliyorum. Değerli konuklarımıza, misafirlerimize de Of'ta olmaktan mutlu olduklarını tahmin ederek bir kez daha hoş geldiniz diyorum.” dedi.