Başkan Sarıalioğlu'nun 10 Kasım Mesajı

Başkan Sarıalioğlu'nun 10 Kasım Mesajı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 77. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Başkan Sarıalioğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Türk İstiklal Mücadelesinin önderi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu, eşsiz insan, büyük önder Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 77. yıldönümünde Milletçe bir kere daha minnetle ve rahmetle anıyor, manevi huzurunda saygı ile eğiliyoruz. Atatürk, savaşlardaki başarıları ile büyük bir asker, büyük bir devlet kurucusu olduğu kadar; görüşlerindeki sağlamlık, gerçekçilik, kararlılık, barış ve insan severlik değerleri ile de milletlerarası bir liderdir.  “Yurtta sulh, cihanda sulh”  ilkesiyle dünya barışına katkıda bulunan, fikir ve eylem insanı olarak insanlık tarihinin unutulmazları arasındaki yerini almıştır.

‘SAYGI İLE EĞİLİYORUZ’

Atatürk, sadece Türk Milletinin gönlünde değil, başta mazlum milletler olmak üzere bütün dünyanın takdirini kazanmış, geleceği aydınlatan fikirleri ve dünya görüşü ile yüzyılın yetiştirdiği bir dahi olarak tarihe geçmiştir. Türk Milleti, sarsılmaz bir inançla sahip çıktığı ve koruduğu Cumhuriyeti ve O’nun temel ilkelerini daha ileriye taşıma azim ve kararlılığındadır. Kökleri üzerinde yükselen ülkemiz, bir dünya gücü olarak bir yandan devraldığı Cumhuriyet mirasına sahip çıkıyor, bir yandan da Cumhuriyet ideallerine bağlı kalarak her geçen gün daha güçlü ve gelişen bir ülke olma yolunda emin adımlarla yürüyor. Bu duygu ve düşüncelerle, ömrünü milletine harcamış, son nefesine kadar milleti için çalışmış aziz Atamızı, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor, manevi huzurlarında saygı ile eğiliyoruz.