10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma törenlerine katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77’ıncı yılında tüm yurtta olduğu gibi Of’ta da düzenlenen törenlerle anıldı.

10 Kasım 2015 Salı günü Hükümet Konağı Atatürk Alanında düzenlenen törene Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun yanı sıra, Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Garnizon Komutanı Üsteğmen Onur Yakan, Siyasi Parti İlçe Temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluşların İdari ve Mülki Amirleri katıldı.

Atatürk anıtında düzenlenen törene protokol tarafından çelenkler konuldu. Atatürk Anıtı önündeki tören, saygı duruşuyla başladı.

Saat 09.05’i gösterdiğinde sirenler çalmaya başladı. Törene katılanların yanı sıra çevredeki vatandaşlar da sirenlerin çalmasıyla araçlarından inip saygı duruşuna geçti Hükümet Konağı Atatürk Alanında düzenlenen törenin sona ermesiyle birlikte Of Anadolu Lisesi Konferans Salonu’na geçildi.

Of Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Atatürk’ü anma programı, Atatürk’ün şiirlerinin okunması ile devam etti.

Programın sonunda Atatürk konulu şiir yarışması düzenlendi. Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere hediyeler verilerek program sona erdi.