Ramoğlu'nun Adı Of'ta Yaşatılacak

Ramoğlu'nun Adı Of'ta Yaşatılacak

Of'un sevilen sanatçısı merhum karikatürist-ressam Ziya Ramoğlu'nun adını taşıyan, 'Of Belediyesi Ressam Ziya Ramoğlu Kültür ve Sanat Evi' düzenlenen törenle açıldı.

2007 yılında hayatını kaybeden ünlü karikatürist-resssam Ziya Ramoğlu'nun adını yaşatmak amacıyla Of Belediyesi'nce yürütülen çalışmalar sonucu ilçe sahil park alanında bir bina restore edilerek Kültür ve Sanat Evi'ne dönüştürüldü.

Ramoğlu'nun adını taşıyan Kültür ve Sanat Evi'nin açılış törenine, Trabzon Vаlisi Abdil Cеlil Öz, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Sülеymаn Sоylu, Adnаn Günnаr, Ayşе Sulа Kösеоğlu, Sаlih Cоrа, Gаrnizоn Kоmutаnı Jаndаrmа Albаy Okçin Akşit, Emniyеt Müdürü Murаt Köksаl, Of İlçе Kаymаkаmı Erеn Arslаn, Of Bеlеdiyе Bаşkаnı Salim Sаlih Sаrıаliоğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, merhum karikatürist Ramoğlu'nun oğlu Adnan Ramoğlu, sivil tоplum kuruluşlаrı, siyаsi pаrti tеmsilcilеri ve çok sayıda davetli katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı'nın konseriyle gerçekleştirilen açılışta Vali Öz ve AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Trabzon'un kültür ve sanat şehri olduğunu vurguladı.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, "Bizi biz yapan değerlere her nerede olursak olalım sahip çıkmaya devam edeceğiz. Nereden geldiğimizi bilerek, nereye gideceğimizi çok iyi öğrenmeliyiz. Eğer bu hizmetlere ve yapacak olduğumuz yeni değerlere sahip çıkmazsak, gelişmemiz ve modernleşmemiz asla söz konusu olamaz" dedi.

Başkan Sarıalioğlu, "Of'un her anlamda çok yönlü ünlü insanları vardır. Bunlardan biri de Ressam Ziya Ramoğlu'dur. Ziya Ramoğlu Trabzon Karikatür sanatını uluslararası boyuta taşıyan ressamdır. Ziya Ramoğlu birçok zorluğa rağmen bir sorumluluk üstlenmiş ve Trabzon’da Karikatürcüler Derneğinin temsilciliğini açarak karikatürcüleri bir araya toplamış, bununla da kalmayarak, uluslararası sergiler sayesinde genç karikatürcülerin ve Trabzonlu sanatseverlerin dünya karikatürüyle tanışmasını sağlamıştır ünü ülke dışında daha çok bilinen ve tanınan bir karikatüristtir. Ramoğlu, hayatta değil ama eserleri ile hala yaşatılıyor. Yaşadığı yıllarda karikatürleri ile dünya çapında ün yaptı. Çok ve değeri ödüller aldı. Dünyanın sayısız karikatüristleri ile ABD'de Fransa'da, Almanya'da ve Japonya'da sergiler açtı. Bir ünlü ABD gazetesine de düzenli karikatürler çizdi. Tüm bunları Of'tan Dünyaya açılarak yaptı. Şimdi bu ünlü sanatçının adının verildiği Of'ta bir sanat evi açıldı. Ramoğlu, şimdi bu sanat evindeki adı ile yaşayacak. Yolunuz Of'umuza düştüğünde Ramoğlu'nun o eşsiz karikatürlerinin yanı sıra bölgemize has tarihi eserler, yöresel ürünlerimizi görebilirsiniz. Bu güzellikten kendinizi alı koymayın" şeklinde konuştu.

Merhum karikatürist Ziya Ramoğlu'nun oğlu Adnan Ramoğlu da babasının hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bir sanatçının oğlu olarak çok mutlu olduk. Sanatın ön planda olacağı böyle bir mekana babamın adının verilmiş olması bizi onure etti. Burada babamın yaklaşık 30 eseri var. Gençlerimiz bu sayede uluslararası bir karikatüristin ilçemizde yaşadığını görmüş olacak" diye konuştu.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de, kentin önemli sanatçılar yetiştirdiğinin altını çizdi, geçmişi geleceğe taşıma özelliği olduğuna inandığı Kültür ve Sanat Evi'nin hayırlı olması temennisinde bulunarak emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Öz, "Çok önemli ve anlamlı bir tesisin açılışında yine bir aradayız. Tarih, kültür, sanat ve edebiyat kenti Trabzon'umuzda değerlerimizin canlı yaşatıldığı bir birimin oluşturulması çok önemliydi. İlimiz önemli sanatçılar yetiştirmiş ve geçmişten aldığı bu zengin medeniyeti geleceğe taşımakta kararlıdır. Bu mekan geçmişimizin geleceğe taşınmasına vesile olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmalar sonrası kurdele kesimiyle Kültür ve Sanat Evi'nin açılışı yapıldı. Açılışın ardından davetliler birçok tarihi eserin de yer aldığı stantları gezdi, Ramoğlu'nun karikatürlerini inceledi.