Of'ta Öğretmenler Günü Coşkusu

Of'ta Öğretmenler Günü Coşkusu

Of Belediyesi’nin katkılarıyla, Of Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevine devam eden ve emekliye ayrılmış öğretmenlere 24 Kasım öğretmenler günü olması hasebiyle Of Belediyesi Kültür Merkezinde anlamlı bir gece tertip edildi.

Düzenlenen geceye Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, çok sayıda okul müdürü ile birlikte hem halen çalışan hem de emekli olmuş öğretmenler ve öğretmen eşleri katıldı.

Gece'nin açılışını yapmak üzere sahnede yerini alan Of'un sevilen ağabeyi, emektar öğretmeni İmamettin Hanlıoğlu geceye katılan tüm misafirlere hayat hikayeleriyle duygu dolu anlar yaşattı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu'nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptığı programda Of Kaymakamı Eren Arslan ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da birer selamlama konuşması yaptılar.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu: "İlk olarak tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutluyorum. 24 Kasım öğretmenler günü olması hasebiyle katkılarından dolayı Of Belediye Başkanımız Salim Salih Sarıalioğlu ve ekibine de teşekkür ediyorum. Öğretmenlik görevini ilçemizde ve yurdumuzun dört bir yanında sürdürmekte olan tüm öğretmenlerimiz ellerinden gelen tüm fedakârlıklarla bu mesleğin hakkını vermeye çalışıyorlar. Onlar geleceğimizi yetiştiriyorlar, onlar bu ülkenin gelecekteki Avukat, Doktor, Polis, Hakim, Savcı, Milletvekili, Bakan, Başbakanlarını Cumhurbaşkanlarını yetiştiriyorlar. Öğretmenlik görevi işte böyle kutsal bir sorumluluğu kapsıyor.  Bu kutsal görevlerinde tüm öğretmenlerimize başarılar diliyor yeniden, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum" dedi.

Başkan Sarıalioğlu, yaptığı konuşmasında, öğretmenliğin manevi doyumunun hiçbir meslekte bulunmadığını bir gönül uğraşısı olduğunu belirterek; "Sizler, hepimizin gönlünde çok özel bir yer tutmaktasınız. Bizler de, bilhassa kültür ve medeniyetimizde, öğretmenlerimizi anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar aziz saymaktayız. Zira, ilim ve irfan sahibi kimselere hürmeti, bize bir harf dahi öğreten kimsenin karşısında saygıyla eğilmeyi şiar edinmiş bir millet olarak, her öğretmeni, çocuklarımız için, geleceğimiz için bir umut ışığı olarak görmekteyiz. Bu anlamlı günde, kutsal görevinizi aşkla, şevkle ifa eden siz değerli öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nüzü yürekten kutluyorum" dedi.

Öğretmenlik mesleğinin bir sevgi işi olduğunu kaydeden Of kaymakamı Eren Arslan, öğretmenlerin gününü kutladı. Kaymakam Arslan, "Öğretmenlik mesleklerin içerisinde çok önemli ve zor bir meslektir. Hepimizin bugünlere gelmesinde öğretmenlerimizin büyük emeği var. Tüm öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebedi hayata göç etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Öğretmenler Gününüz kutlu olsun" dedi.

Emekliye ayrılan öğretmenler Çelenkoğlu ve Şemsettin Aktürk’e Of Kaymakamı Eren Arslan tarafından birer plaket takdim edilirken, mesleğe yeni başlayan 25 öğretmen ise İsmail Yıldırım İlkokulu Müdürü Rıza Ercihan önderliğinde mesleğe giriş yemini yaptı.

Yemek ikramının yapıldığı programda Halk Eğitim Merkezi Öğretmenleri ve Yöresel Sanatçı Turan Topçuoğlu tarafından saz ve kemençe eşliğinde türküler söylendi.