Başkan Sarıalioğlu'ndan Engelliler Günü Mesajı

Başkan Sarıalioğlu'ndan Engelliler Günü Mesajı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, toplumun vazgeçilmez parçası olan engellilerin özürlü değil, onlara sahip çıkmayıp, yok saymanın asıl özür olduğunu söyledi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayan Başkan Sarıalioğlu, huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir toplum oluşturmanın engelli vatandaşların toplumla kaynaşması, toplumun onlara kucak açmasıyla mümkün olabileceğini belirtti.

Engellilere insanca yaşayabilecekleri bir ortam hazırlamanın toplumun her ferdinin ortak görevi olduğuna vurgu yapan Sarıalioğlu "Her zaman iç içe olduğumuz, dertleriyle dertlenip, sevinçleriyle coştuğumuz engelli vatandaşlarımıza belediye olarak her türlü desteği sunmanın gayretindeyiz. Onların sorunlarına çözüm üretmek, maddi ve manevi desteklerimizle yanlarında olmak öncelikli görevlerimizdendir. Hedefimiz, engellileri çalışan, üreten ve toplumla kaynaşmış olarak kendi kendilerine yeten bireyler haline getirmektir" dedi.

"Engellilerin yaşam içinde verdikleri mücadele ve elde ettikleri başarılar toplumun güç kaynağıdır" diyen Başkan Sarıalioğlu, şunları söyledi: "3 Aralık Dünya Engeliler Günü, toplum olarak insani duygularımızın ön plana çıkması gereken önemli günlerimizden biridir. Engellerine rağmen sosyal ve ekonomik hayat içinde onurlu bir şekilde yaşamlarını sürdüren engellilere sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Onların yaşamlarını kolaylaştırarak, hizmetlerden eşit şekilde yararlanmalarını sağlamak çağdaş toplum olmanın gereğidir. Belediye olarak bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirmenin gayretindeyiz. Engelli olmak bir noksanlık veya bir tercih değildir. Unutmamalıyız ki her birey bir engelli adayıdır. Engelli vatandaşlarımızın toplumla iç içe yaşayabilmesini sağlamak, vatandaşlar arasında engelliler için farkındalık oluşturmak öncelikli görev ve amaçlarımız arasındadır. Sürdürmüş olduğumuz çalışmalarımızın engellilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak nitelikle olduğunu belirterek tüm engellilerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutluyorum. Bu duygularla, Dünya Engelliler Günü’nün engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne katkı sunmasını temenni ediyorum" dedi.

baskan-sarialioglundan-engelliler-gunu-mesaji (1).jpg