Of Belediyesi'nden öğrencilere Çevre konferansı

Of Belediyesi'nden öğrencilere Çevre konferansı

Of Belediyesi tarafından düzenlenen Temel Çevre Bilinci konulu konferans Of Sahil Günbatımı tesislerinde yapıldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü Çevre Bilimleri ABD Başkanı Yard. Doç. Osman Üçüncü'nün konuşmacı olarak katıldığı konferansa Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İlçe Milli Eğitim müdürü İdris Kabahasanoğlu, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Çevreyi kirleten unsurlardan ve bu unsurlar konusunda alınması gereken tedbirleri sunum eşliğinde öğrencilere sunulduğu konferansta geri dönüşümün önemi, atık maddelerin durumu ve etkileri üzerinde duran Yard. Doç Üçüncü, bu konuda konuşmasında; "Atıklar konusunda; kaçınma, değerlendirme ve uzaklaştırma yöntemiyle hareket etmeliyiz. Atıkların değerlendirilmesi milli bir mesele olarak görülürse mücadele daha anlamlı ve bilinçli olarak yapılır. Cam, alüminyum, plastik ve kâğıt maddelerinin geri dönüşümüyle hem enerji hem de hammadde tasarrufu sağlanmış olacaktır. Pil ve akülerin toprağa suya ve havaya büyük zararları vardır. Onları toplayıp Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatı Derneği (TAP)’a ulaştırıldığında onların çevreye zararları engellenmiş olacaktır. Lastiklerinde geri dönüşümü yapılabilmektedir. Bu sayede hem çevre kirliliği önlenmiş olacak hem de ekonomimiz kazanacaktır. Ses kirliliği önemli bir sorundur bununla mücadele önemsenmelidir. Toprak kirliliğinin önüne geçersek hem kendimizin geleceğini hem de dünyanın geleceğini güven altına almış oluruz" ifadesini kullandı.

Konferans sonunda öğrencilere seslenen Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu; "Büyükşehir olmamız bakımından Of’umuz daha da büyüdü. Of hepimizin evidir. Burada daha mutlu olmak için hep birlikte çalışmamız gerekir. Sadece sizin çevre konusundaki bilgilenmeniz yeterli olmayıp sizin de ailenizi bilgilendirmeniz gerekir. İsmet Paşa Caddesi ve Sanayi Caddesi’nde çöp konteynırlarını kaldırıyoruz. Buradaki çöpler 18.00-20.00 saatleri arasında çöp arabaları sayesinde alınacak. Tasarruf sermaye demektir. Sermaye demek güç demektir" ifadelerini kullandı.

Of Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Celal Kalyon da atık pil toplama konusunda ve belediyenin temizlik hizmetleri konusunda öğrencilere bilgiler verdi.