Of'tan Bayırbucak Türkmenleri için yardım seferberliği başlatıldı

Of'tan Bayırbucak Türkmenleri için yardım seferberliği başlatıldı

Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığı öncülüğünde, Bayır-Bucak Türkmenleri için yardım seferberliği başlatıldı.

Ne acıdır ki, Dünya’nın değişik coğrafyalarında, ülkemizde de olmak üzere, özellikle yakın bölgelerde, insanlık adına çok ciddi saldırılar gerçekleştiriliyor. En yakın örneğini ise kısa zaman önce Bayır-Bucak Türkmenlerine yapılanlarda görebiliyoruz. Tüm bunlara dur diyebilmekle beraber, yaşanan acılara ortak olmak ve o insanların mağduriyetlerini gidermek adına Of Belediyesi ve Of Kaymakamlığı öncülüğünde, yine STK’ların ve Of Halkı’nın da destekleriyle bir yardım kampanyası başlatıldı.

Bayır-Bucak Türkmenleri için başlatılan bu kampanya, hem ayni yardım, hem de nakdi yardım şeklinde olacak. Nakdi yardımlar için Of Ziraat Bankası’nda Bayır-Bucak Türkmenlerine Yardım Hesabı adı altında 1868-6385 numaralı bir hesap açıldı. Ayni yardımlar arasında yer alacak, kuru gıda, konserve, su, süt, meyve suyu, çay, şeker, çocuk maması, çocuk bezi, oyuncak ve battaniye gibi ihtiyaçların tespit edildiği yardımlar içinse, Atatürk Bulvarı eski Dergah Pastanesi yardım kabul merkezi oluşturuldu.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, duyarlı tüm Of halkına yardımlarından dolayı teşekkür etti. Türk halkının yardıma ihtiyacı olan insanlara her zaman yüreğini ve gönlünü açtığını belirten Başkan Sarıalioğlu, şunları kaydetti: "İnsanlık adına yapılan her çeşit saldırı bir katliamdır ve affedilemez. Suriye birliklerinin, Rusya’nın da desteği ile yaptığı saldırılarda Suriye iç savaşı içerisinde muhalif kanatta kalan Lazkiye Türkmenlerinin oluşturduğu Bayır-Bucak Türkmen kardeşlerimizi yalnız bırakamayız. Biz, kurumsal olarak da, Of Halkı olarak da Türkmen kardeşlerimizin yanındayız, onların acılarına ortağız. Ben öncelikle ilçemizde yer alan STK’lar ile Of Halkına ve yardımda bulunacak tüm hemşerilerimize şimdiden çok teşekkür ediyorum" dedi.

PANKART.jpg

YARDIM_BROSUR.jpg