Of Kent Konseyi Başkanını Seçti

Of Kent Konseyi Başkanını Seçti

Yeni Kurulan Of Kent Konseyi seçimleri yapılarak Kurucu Başkan ve yönetim belirlendi.

Of Belediyesinin öncülüğünde; Katılımcı belediyeciliğin olmazsa olamazı kabul edilen, Of Kent Konseyi 4 Aralık 2015 Cuma günü, Of Belediyesi Konferans salonunda yapılan Genel Kurulla birlikte resmen kurulmuş oldu.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Mahalle Muhtarları, İlçe Daire Amirleri, Meslek Odaları ve derneklerin Temsilcilerinin hazır bulunduğu Genel Kurul, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Of Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kenan Akcebe, 5393 sayılı Belediye kanunu ve 26313 sayılı İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı Kent Konseyi yönetmeliği, Konseyin yapısı, yönetimi ve çalışma şekli hakkında Genel Kurul üyelerini bilgilendirildi.

Genel kurulda açılış konuşması yapan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, katılımcı belediyeciliğin teminatı olduklarını belirterek, halkıyla istişare eden şeffaf ve hesap verilebilir belediyecilik içinde, Kent Konseyinin önemine, işaret ederek istişare mekanizmasının, farklı fikir ve görüşlerinde yer bulduğu ve dikkate alındığı demokratik bir yönetim tarzını benimsediklerinin söyledi.

Başkan Sarıalioğlu, Kent konseyi uygulamasının, halkın yönetime katılma biçimi olduğunu söyleyerek, Of Kent konseyi seçimi ile birlikte, geçmişte Of’ta yaşanan kırgınlık ve küskünlüklerinde giderilmesi için önemli bir adım olduğunu söyledi.

Sarıalioğlu; “Biz Of’ta bir bütünüz. Bizler kent Konseyi'ni bunun için kurmak istedik. 50 tane sivil toplum örgütümüz var. Bu örgütlerimizin sesi olarak kent Konseyi'ni kurulmasını önemsiyoruz. Toplumun bütün değerlerinin yansıtıldığı, siyasi veya mezhepsel bir ayrımın olmadığı bir kent konseyi kurulmasını istiyoruz. Kent konseyimizin bütün toplumu desteklediği, sivil toplum örgütlerimizi temsil edebilecek ve tüm Of’u kucaklayacak bir yapı olması hepimizi mutlu eder. Bu şehrin büyümesi sadece Of Belediye Başkanının sorumluluğu değildir. Bütün sivil toplum örgütleri de elini taşın altına koymalıdır” dedi.

Başkan Sarıalioğlu konuşmasının devamında şunları ifade etti; “Of’umuzda nefes alan herkes bunun sorumluluğunu taşır. Bizler kent konseyiyle, sivil toplum örgütleriyle ve insanıyla bir bütün olarak istişare yapacağız. Bizim projelerimiz var. Projelerimizi istişare ile yapacağız. Bu bağlamda kent konseyimize çok büyük işler düşüyor. Seçilecek başkan ve yönetimini şimdiden kutluyorum” dedi.

Daha sonra seçimlere geçilmesi için divan oluşturuldu.

Divan Başkanlığına Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Divan Kurulu Üyeliğine, Yunus Hacıahmetoğlu, Ali Akyazıcı oy birliği ile seçildi.

Divan Başkanı Başkan ve Yürütüme Kurulu, üyelerinin seçimine geçilmesi için yoklama yaptırdı.

Toplantı yeter sayısının olduğu tespit edilerek,  Kent Konseyi Başkanının seçimi yapıldı.

Yapılan oylamada, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Of Kent Konseyinin Kurucu Başkanı oldu. Of Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı İrfan Acar, MHP Of İlçe Başkanı Mehmet Emin Hacıkerimoğlu, Ziraat Odası Temsilcisi Yakup Bulut, Ticaret Odası Temsilcisi Zuhal Akyüzlü, Dr. Barış Çağlar, Bölümlü Mahallesi Muhtarı Hikmet Yazıcı, Sendika Temsilcisi Yüksel Yaşar Yürütme Kurulu üyeliklerine seçildiler.

Of Kent Konseyi Başkanı Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, seçimlerin ardından yaptığı konuşmada; Of Kent Konseyinin ilçemize ve bölgemize hayırlı olması dileklerini bildirerek, yapımına devam edilen ve yapılacak olan hizmetler hakkında konsey üyelerine bilgiler verdi.

Kent Konseyi yaptığı ilk toplantıda, her ay toplanma kararı aldı.