KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal Oflu öğrencilerle buluştu

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal Oflu öğrencilerle buluştu

Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığı tarafından yürütülen 10-11. Sınıf öğrencilere yönelik “Örnek Kişilerle Kendini Anla Geleceğini Planla” projesi kapsamında her ay Of’ta düzenlenen kariyer günleri kapsamında bu ayki örnek insan Oflu hemşerimiz KTÜ Rektörü Süleyman Baykal oldu.

Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığı tarafından yürütülen 10- 11. Sınıf öğrencilere yönelik “Örnek Kişilerle Kendini Anla Geleceğini Planla” projesi kapsamında her ay Of’ta düzenlenen kariyer günleri kapsamında bu ayki konuk KTÜ Rektörü Süleyman Baykal oldu. Baykal öğrencilerle tecrübelerini paylaştı.

ÖĞRENCİNİN HEDEFİ EN YÜKSEK ÜNİVERSİTELER OLMALI

Rektör Baykal Konuşmasında; “Of’ta olmaktan ve Oflu olmaktan her zaman gurur duydum. Bunu hiçbir zaman söylemekten de geri durmadım. Of’un Uğurlu (Civaruksa) Mahallesinde doğdum ve İlkokulumu oradaki kesme taştan yapılmış okulda tamamladım. Ama o okulun yıkılmış olması içimde hep bir ızdırap verir. Karadeniz’in ve Of’un İslamlaşmasında bizim mahallemizdeki medrese önemli bir yere sahipti. Her geçen gün Of’un eğitim seviyesini görmekten ayrıca mutluluk duyuyorum. Bir ay önce Of Meslek Yüksek Okulunun kararı da çıkmış hayırlı olsun. Of’ta okuyan öğrencinin hedefi en yüksek üniversiteler olmalıdır. Size de bu yakışır. Hedefinizi neyi seviyorsanız onun üzerinde inşa ederseniz başarılı olursunuz.”  Sözleriyle açıklamasını tamamladıktan sonra öğrencilerin sorularını cevapladı.

MÜHENDİS OLMASAYDIM ÖĞRETMEN OLURDUM!

Rektör Baykal’a öğrencilerin sorularından sonra Of Belediye Başkanı Salim Sarıalioğlu bir selamlama konuşması yaptı. Başkan Sarıalioğlu konuşmasında; “Yoğun programı arasında bizleri kırmayıp öğrencilerimizle tecrübelerini paylaşan değerli KTÜ Rektörü hemşerimiz Sayın Süleyman Baykal Hocamıza teşekkür ederim. Rektörlük seçimlerinde de kendisine rabbimden yardım diliyorum. Mühendis olmasaydım inanın ülkemizin geleceğini yetiştiren sınıf öğretmeni olurdum. Zamanı boşa harcamayın çalışın ülkenize güzel hayırlı hizmetlerde bulunun” dedi.

GİTTİĞİNİZ YOLDA SORUNLARDAN YILMAYIN

Of Kaymakamı Eren Arslan da bir selamlama konuşması yaptı. Kaymakam Arslan; “Çalışın, gayret edin başarılı olacaksınız. Gittiğiniz yolda sorunlardan yılmayın. Bir büyüğün dediği gibi, gittiğiniz yolda ayağınıza diken batmıyorsa doğru yolda değişiniz. Bu söz de doğru yolda sıkıntı çekilmesinin normal olduğunu gösteriyor. Değerli hocamıza öğrencilerim ve şahsım adıma teşekkür ederim” dedi.

Günün anısına Rektör Baykal’a Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu plaket, Of Kaymakamı Eren Arslan da İlkokul diplomasını takdim ettiler.  Baykal diplomasını alınca duygularını; “İlçe Milli Eğitim Müdürümüze gerçekten diploma için çok teşekkür ederim. Babamın adı var burada. Babam bizim için çok fedakârlık yaptı. Elim bir kaza sonucu hayatını kaybetti. Yaşadıklarımızı ve onu kaybedişimiz aklıma geldi, o bakımdan çok duygulandım” Sözleriyle ifade etti.

Seminer sonunda Kaymakam Eren Arslan’ı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet eden Rektör Baykal programdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek Of´tan ayrıldı.