Of, 2 Bakanını Ağırladı

Of, 2 Bakanını Ağırladı

AK Parti Of Şubat Ayı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı, Of Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Trabzon Milletvekilleri, Adnan Günnar ve Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Ak Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu, Çevre İlçe Belediye Başkanları, Ak Parti İlçe Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Terzioğlu, toplantıya yoğun katılımdan dolayı partililere teşekkür etti.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun konuşmasıyla devam eden toplantıda, Başkan Sarıalioğlu sözlerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik DİSK Genel Kurulu’nda yapılan saldırıyı kınayarak başladı. Başkan Sarıalioğlu, "Trabzon’umuzun evladı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, hükümetimize ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik DİSK Genel Kurulu’nda yapılan sözlü sataşmaları Of halkı adına tekrar kınıyorum. 'Çakalın yargılandığı bir davada yalancı şahitlik maymuna düşer.' derler; bu gün terörist çakalların müdafaasına soyunan medya ve siyaset maymunları bir hukuk devletini ve bu devletin Cumhurbaşkanına katillikle itham edecek kadar kendilerini açık, ihanetlerini de tescil etmişlerdir. Bu Soysuzlara Soylu duruşuyla en güzel cevabı veren Sayın Bakanımıza teşekkürü bir borç bilirim. Bu yönüyle saflar netleşmektedir; bir tarafta,  kaos senaryosunun figüranları, diğer tarafta aziz millet davasının kahramanları. O kahramanları millet adına alnından öpüyor ve diyorum ki; biz huzur medeniyetinin temsilcileriyiz, dünya ve insanlık için barış ve huzur isteriz; ama alem bilsin, cihan duysun ki bizim huzurumuz bozulursa, bu soysuz katillere de huzuru haram ederiz" dedi.

Başkan Sarıalioğlu, Of için büyük önem arz eden, devam eden projelere değinerek süreç hakkında bilgi vererek, Of’ta halen devam eden projelerden Gençlik Merkezi ile Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzun da tamamlanarak çok yakın bir zamanda hizmete gireceğini söyledi. Sarıalioğlu, "AK Parti sizin içinizden çıkan bir parti olarak 2023 hedeflerine hep birlikte ulaşacağız. Bizlerde Of ilçemizde bu doğrultuda çalışmalar yapıyoruz. İktidarımız süresince ürettiğimiz projelerimizle konuşulmak istiyoruz. Bu Projeler bittiğinde göreceksiniz Of kabuğunu kırmış bir Turizm Kenti olarak ayağa kalkmış olacak. Bunun için çok çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Enerjimizi halkımızın desteğinden alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Of ilçesinde düzenlenen AK Parti Şubat ayı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir oyunla karşı karşıya bırakılmak istendiğini belirterek, milletin bu oyunu seçimlerle bozduğunu söyledi.

Türkiye'nin bir cenderenin içine sokulmak istendiğini anlatan Soylu, şöyle devam etti:

"Ülkemizin topraklarında oyun kurup ülkemizin huzurunu, istikrarını, istikametini bozmaya çalışacaklardı ama bunların hepsine bir cevap verildi. Türkiye 21. asra başladığı ilk günlerde aynı oyunlarla, tezgahlarla karşı karşıyaydı ve bu millet 2002 Kasımı'nda verdiği bir kararla yepyeni bir yürüyüşün başlangıcını ortaya koydu ve bugün aynen devam ediyor. Etrafımızı ateş çemberine çevirmeye çalıştılar, 'Ülkeyi Gezi olayları ile 17-25 Aralık darbeleriyle, 6-7 Ekim olayları ile darbelerle veya darbe girişimleri ile engelleyemedik, şimdi Türkiye'nin etrafını ateş çemberi yapar, onun hareket alanını daraltır ve istediğimiz gibi Türkiye'ye egemenlik kurabilme şansına sahip oluruz' diye oyun kuranlara, bu millet tarihi bir cevap verdi."

Milletin istikametinden hiçbir zaman vazgeçmediğini vurgulayan Soylu, "İstedikleri şuydu, etrafındaki coğrafyada ne olursa olsun susan pusan, ses çıkaramayan bir Türkiye istediler" dedi.

Soylu, milletin bu oyunlara "Dur" dediğini belirterek, şunları kaydetti: "Ne zaman ki bu millet 'Biz geçmişteki yaşadıklarımızı biliyoruz, onların bir daha başımıza gelmesini istemiyoruz' deyip, kendi ideallerini ve kendi geleceğini siyasetle demokrasiyle biçimlendirmeye çalıştığı andan itibaren 'Durun Türkiye'de neler oluyor' demeye başladılar. Türkiye'nin gelir seviyesi 10 bin doların üzerine çıktığı zaman, bu ülkede hastanede insanlarımıza insanca muamele yapılmaya başlandığı zaman, engelliler kendilerini bu ülkede eşit vatandaş olarak görmeye başladıkları zaman, arabalar bölünmüş yoldan gitmeye başladığı zaman, barajlar, havalimanlarıyla 81 ilde yapılan üniversitelerle beraber Türkiye'yi Ortadoğu cenderesinin içine sokamayacaklarını anladıkları zaman bin bir türlü hileyle ülkemizin yolunu kesmeye çalıştılar."

AMERİKA PYD’YE GÜLÜCÜKLER ATIYOR, GÜL ATIYOR

Türkiye'nin dimdik ayakta olduğunu ifade eden Soylu, "Bugün ayaktayız Allah'a şükür. İstedikleri kadar oyun kursunlar, tuzak kursunlar, hepsiyle bir araya gelsinler. Bir bakıyorsunuz Amerika PYD'ye gülücükler atıyor, gül atıyor, bir bakıyorsunuz Rusya onunla beraber kol kola giriyor, bir bakıyorsunuz Suriye. Bir tercihte bulunacaklar, ya Türkiye'nin dostu ya da terörün dostu. Bir tercihte bulunacaklar, ya bu ülkenin yarına ait bu coğrafyaya demokrasiyi bir şekilde ihraç edebilecek, bir ülkenin dostluğunu ve müttefikliğini devam ettirecekler ya da PYD aynı, DAEŞ aynı DHKP-C aynı, PKK aynı, onlarla beraber 21. yüzyılda insanlığının imtihanını verememiş ülkeler olarak orada duracaklar. Hiç merak etmesinler, Türkiye'ye hiçbir şey olmaz. Biz dimdik ayaktayız" değerlendirmesinde bulundu.

Soylu, Türkiye'den de ülkenin civarından da terörü söküp atacaklarının hiç kimsenin bundan endişe duymaması gerektiğini dile getirdi. Milletten sabırlı olmasını isteyen Soylu, "Yapmak istedikleri, bir karmaşıklık içerisine Türkiye'yi çekmektir ama inanınız ki büyük bir titizlikle biz 2,5 milyonu aşkın insanı bugün misafir ediyoruz. Onlar bizim kardeşlerimiz" diye konuştu.

400 YIL SURİYELİLER İLE AYNI ÇATI ALTINDA YAŞADIK

Türkiye'de misafir edilen Suriyelileri mülteci olarak değil kardeş olarak gördüklerini anlatan Soylu, "Biz 600 yılın 400 yılı onlarla aynı çatı altında yaşadık. Bunun bir maddi karşılığını da bekliyor değiliz. Biz yaptıklarımızın bütün karşılığının Cenab-ı Allah tarafından bu topraklara bahşedileceğine inanarak tarihin, bugünün ve geleceğin sorumluluğunu ortaya koyarak gerçekleştirdiğimizi bilmenizi istiyoruz ama bizi yalnız bıraktılar" diye konuştu.

Soylu, Güneydoğu'da güvenlik güçlerinin bir kahramanlık ortaya koyduğunu ifade ederek, "Her birimizin duaları onlarla beraberdir. Ülkenin birliği ve beraberliği için büyük bir mücadeleyi ortaya koyuyorlar. Geçen hafta şehidimiz için geldiğimiz yolda onların arkadaşlarını gördüm. İki yiğit, cengaver insanı, güzel adamı gördüm. Sanki üzerlerinde bütün devletin sorumluluğu hisseden ve bu ülkenin namusunu kendi bedenleriyle bütünleştiren ve gözlerinde çakmak çakmak 'Biz bu vatanı böldürmeyeceğiz' diyen bir anlayışı hissettim. Gereğini yapıyoruz, sabırlı olsun milletimiz" dedi.

KANDİL’İN AVUKATI MISIN, HDP’NİN MİLLETVEKİLİ MİSİN

HDP milletvekilleri ile tartışmasına da değinen Soylu, şunları kaydetti: "DİSK'in toplantısına gittim. Orada Sayın Cumhurbaşkanı'mıza, devletimize yapılan hakaretler sebebiyle orayı terk ettim. Bize diyorlar ki 'Hesap vereceksin'. Neyin hesabını vereceğiz? 7 Haziran'da, 1 Kasım'da bu hesabı verdik ve bu millet yüzde 49,5 oy verdi AK Parti'ye. Hangi hesabı vereceğiz? Yıllarca alıştınız, sandıkla, reyle, oyla milletin iktidarını alamayıp, darbeyle beraber iktidara gelmeye alıştınız da onun için. Demokrasiye, sandığa, millete hürmetiniz yok. Milletin yüzde 52 ile sandıklarla getirdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hürmetiniz yok."

Muhalefetin, suçlamak, hakaret etmek, bölücülüğün arkasına sığınmak olmadığını belirten Soylu, "Beylerin ağırına gitmiş. Ben Trabzon'da seçimde ' Kandil'i bombalayacağız' diyorum ya sen Kandil'in avukatı mısın, HDP'nin milletvekili misin, sana söylüyorum, Kandil'in avukatı mısın, HDP'nin milletvekili misin? Hadi bakalım PKK'yı, Karayılan'ı lanetlesene dedim. Çünkü kimin emirlerinde oldukları açıktır ve nettir. Milletin verdiği oy hiçbir zaman teröre dayanak, terörü meşrulaştırmak, bu ülkede fitneyi fesadı ortaya koymak için değildir. Onlarda kuzu kuzu demokrasi ile beraber TBMM'de nasıl milletvekilliği yapacaklarına alışacaklar" ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Of ilçesinde düzenlenen AK Parti Şubat ayı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, baba ocağı Trabzon'a bakan olduktan sonra ilk kez geldiğini belirterek, kendisini coşkuyla karşılayanlara teşekkür etti.

AK Parti'nin 1 Kasım'da büyük bir başarı ortaya koyduğunu, bunda Karadeniz ve Trabzon'un da büyük katkısı bulunduğunu belirten Albayrak, bu başarının önemini dile getirdi. Albayrak, Türkiye'de yaşanan terör olaylarına değinerek, şunları kaydetti: "Özellikle son 6 ayda yaşananlar... Son dönem terör olaylarıyla ilgili ülkemizin yaşadığı süreçler özelinde, çok önemli bir süreçle karşı karşıyayız. Belki de son 100 yıldır olmadığı kadar, bu ülkenin birliği ve beraberliği bu kadar büyük önem arz etmemişti. Kesinlikle ve kesinlikle çok hassas ve kırılgan bir dönemden bahsediyoruz ve öyle bir dönem ki bölgemizdeki coğrafyada Suriye, Irak ve bölgede yaşananlar özelinde çok zor bir iklim ufukta, çok sıkıntılı günler belki de ufukta. Böyle bir sıkıntının, fırtınanın yaşandığı dönemde her şeyden daha çok ihtiyacımız olan yek vücut olmak."

Güçlü bir şekilde ayakta durmak gerektiğini vurgulayan Albayrak, "Hamdolsun iktidarımız döneminde Türkiye'nin birliği ve beraberliği için çok önemli adımlar attık, önemli bir söylem, muhabbet, kardeş birliği geliştirdik ama bugün bundan sonra özellikle son 6 aydır yaşanan operasyonlarla Hükümetimiz çok kararlı bir duruş sergiledi. Başta Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Hükümetimiz, Başbakan'ımız Ahmet Davutoğlu önderliğinde, çok ama çok önemli operasyonlarla hassas bir dönemden geçiyoruz" diye konuştu.

Albayrak, son dönemlerdeki operasyonların başarılı olduğunu dile getirerek, "Bu operasyonlar, Türkiye'de terör unsurlarının sonuna kadar temizlenmesiyle ilgili. Bu ülkede bir daha gözyaşı akmasın, analar ağlamasın, kardeş kardeşe silah çekmesin düsturuyla çok kararlı bir operasyon süreci yaşıyoruz" ifadesini kullandı.

Seçimlerden önce de sonra da terör konusunda kararlı bir tutum sergilendiğini dile getiren Albayrak, "Bu süreç sonuna kadar devam edecek taki bu terör unsurları sonuna kadar temizlenene kadar" diye konuştu.

ATTIĞIMIZ ADIMLAR BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR OLABİLİR

Türkiye'nin ekonomik büyümesini, siyasi ve demokratik gelişimini her geçen gün daha da ileriye taşıyarak çok önemli adımlar attığını belirten Albayrak, şöyle devam etti: "Bu attığımız adımlar birilerini rahatsız ediyor olabilir. Özellikle kimlerin rahatsız olduğunun farkındasınız. Lafın tamamı herkese söylenmez. Biz bir de Ofluyuz. Lafın tamamını zaten anlıyoruz. Dolayısıyla bu süreçlerde inşallah ülkemizin birliği ve beraberliği açısından hayati günler geçirdiğimiz bu günlerde Türkiye'de Meclis'te 4 tane parti var ama maalesef milli ve manevi değerlere bağlılık anlamında özellikle son bir yıl içinde bu dört partinin nasıl pozisyon aldığını da yaşadık. Bu AK Parti olarak bizlere ayrı bir yük, sorumluluk ve vebal getiriyor."

Muhalefet partilerinin söylem ve eylemlerinde tutarsızlık olduğunu kaydeden Albayrak, "Çok çalışmamız lazım. Konu milletin, memleketin, özellikle de ümmetin bekasıysa, geleceğiyse, önümüzdeki 3-5 ya da 10 yıl içinde bir tarih yazılıyorsa bu tarih sürecinin içerisinde her bir birey olarak bize büyük bir sorumluluk düşüyor" diye konuştu.

BUGÜN TÜRKİYE BİR VAR OLMA MÜCADELESİ VERİYOR

Bakan Albayrak, Türkiye'nin bir var olma mücadelesi verdiğini belirterek, "Bugün Türkiye bir var olma mücadelesi veriyor, gelecek mücadelesi veriyor. Sadece bu ülkenin, bu bölgenin değil, milletin değil, bu ümmetin de bağımsızlık mücadelesini veriyor. Böyle bir mücadeleyi veriyorsa bu mücadelede teşkilatımızın en tepesinden en aşağısındaki arkadaşa kadar hepimizin, bir Ulubatlı Hasan edasıyla bu davayı, bu sorumluluğu, ufku ve vizyonu yüklendiğimizi düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Bu sebeple ümmet, millet olma bilincinden hareketle tüm Türkiye'yi, bölgeyi kuşatacak bir vebali omuzlarında taşıdıklarını ifade eden Albayrak, "Bu şuuru kaybetmeyin. Nasıl İstiklal Savaşı'nda olduğu gibi bugün de çok ama çok daha fazla çalışıp bir mücadele ortaya koymamız lazım" dedi.

Toplantının ardından partililerce Bakan Albayrak'a Kuran-ı Kerim armağan edildi. Albayrak da Kuran'ı Kerim'i öperek aldı. Partililer, Bakan Soylu'ya ise üzerinde anne ve babasının resmi olan dokuma bir halı hediye etti.