Avrasya Üniversitesi Rektörü Aşkın Asan Oflu öğrencilerle buluştu

Avrasya Üniversitesi Rektörü Aşkın Asan Oflu öğrencilerle buluştu

Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığı tarafından 10. ve 11.sınıf öğrencilere yönelik olarak düzenlenen “Örnek Kişilerle Kendini Anla, Geleceğini Planla” projesi kapsamında Ankara Eski Milletvekili ve Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan oldu.

Of’ta mezun olduğu okul olan Ali Yeşilyurt Çok Programlı Lisesi Müdürü Ali Sabri Korkmaz tarafından çiçek takdim edilerek karşılanan Asan, Biyografisinin okunmasının ardından öğrencilerle anılarını paylaştı.

 KIZ OLDUĞUMDAN OKUMAM ZORDU

Bir kız olarak babasının memur olması nedeniyle okuyabildiğini ifade eden Asan; “Benim bir şansım babamın memur olmasıydı. Babam memur olduğu için kız olarak okumama izin verdi. Bu da o dönemde zor olan bir durumdu. Zorluklar karşısında pes etmememin sebebi Oflu ve inatçı oluşumdu. Liseyi birinci bitirdim babamın bir arkadaşının Suudi Arabistan’da okumamı teklif etmesi üzerine ben de “evet neden olmasın tabi ki” diyerek kabul ettim.17 yaşımda Riyad Üniversitesinde okumaya başladım. Daha sonra evlendim çocuklarım bir iken üç oldu. Evlenmek ve çocuk yapmak okumama ve başarmama engel olmadı” diye konuştu.

 HEP; “EVET, NEDEN OLMASIN, TABİ Kİ” DEDİM

Hayatının sihirli kelimesi olan “Evet neden olmasın tabi ki” diyerek hep bir adım daha ileriye gittiğini söyleyen Asan; “KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri bölümünde doçentlik yaparken Dubai Üniversitesinden çok cazip teklif aldım. “Bunu da, “evet neden olmasın” diyerek kabul ettim.1,5 yıl orada hocalık yaptım. Oradan Umman Üniversitesinden gelen teklifi de değerlendirerek 2 yıl da orada hocalık yaptım. Burada hocalık yaptığım zaman o dönem Başbakanımız olan Recep Tayyip Erdoğan ile tanıştım. Kendimi tanıttım ve Oflu olduğumu söylediğimde çok şaşırmıştı” ifadelerini kullandı.

 ERDOĞAN’LA TANIŞMAM VEKİLLİK YOLUNU AÇTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tanışmasının kendisine milletvekili olma yolunu açtığını anlatan Asan; “O tanışma bana milletvekili olma yolunu açtı. Türkiye’ye döndüğümde 2007 yılında milletvekili teklifi geldi ve ben de; “Evet neden olmasın tabi ki” diyerek teklifi kabul ederek Ankara Milletvekili oldum. 2011 yılına kadar görev yaptım. TBMM’de Akdeniz Parlamentolar Asamblesi başkanı oldum. Akdeniz Parlamentosu’nda ise Başkan Yardımcısı oldum. Burada çok güzel çalışmalarımız oldu. Bu konuda o günkü Başbakanımız bugünkü Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çok büyük emeği olmuştur. Birçok platformda Türkiye adına konuştum ve temsil ettim. 2011 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Fatma Şahin Bakanımızın Bakan Yardımcısı oldum. Kadına şiddeti önlemeye yönelik hazırlanan kanunu bu ellerimle ben yazdım” diye konuştu.

 HEP “SEN BAŞARIRSIN” DEDİLER

Çocuklarından ve hayatında ki başarısında onu devamlı destekleyenlerden bahseden Rektör Asan; “Anne Oflu, baba Oflu haliyle çocuklarda Safkan Oflu oldular. Başarmamda en büyük etkenim birincisi annem ve babamdır sen yaparsın, bunu da başarırsın diyerek beni bir adım daha atmama vesile oldular. Daha sonra da eşim her şey de ve her konu da bana her zaman destek verdi ve bugünlere kadar gelmemde en büyük destekçim oldu” dedi.

 DERSANELER ÖĞRENCİLERİ YARIŞ ATINA ÇEVİRDİ

Daha sonra öğrencilerin sorularını cevaplandıran Prof. Asan; “Bizim zamanımızda dershane yoktu. Çalışınca başarılı oluyorduk. Dershane maalesef çocuklarımızı yarış atına çevirdi. Gece yok, gündüz yok hep daha fazla soru çözmek üzerine kurgulanmış bir hayat. Bu da öğrencilerin üretkenliğini, düşünme yeteneklerini yaratıcılık özelliklerini yok etti. Şimdi bu yanlıştan dönüldü. İnşallah bundan sonrası daha iyi olacaktır. Avrasya Üniversitesi’nde olmak, hele Trabzon’da böyle bir üniversitenin rektörü olmak benim için büyük bir ayrıcalık olduğuna inanıyorum” dedi.

 İMANLI İNSAN KADINA ŞİDDET YAPAMAZ

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu yaptığı teşekkür konuşmasında; “Hocamızın enerjisinden, başarılarından aynı liseden mezun olmaktan dolayı gurur duydum. 9. gerçekleştirdiğimiz bu projemiz artık kurumsal bir kimlik kazandı. Kadına şiddet imanlı bir insana yakışmaz. İmanlı bir insanın değil kadına bir karıncaya bile zarar vermesi düşünülemez. Kadına şiddeti kınıyorum. Yarının anneleri ve babaları sizler olacaksınız ve evlat yetiştireceksiniz. Sizlerde yetiştireceğiniz evlatlarınızı sağlam ve imanlı yetiştirin” diye konuştu.

KAYMAKAM ARSLAN’DAN TEŞEKKÜR

Of Kaymakamı Eren Arslan ise yaptığı teşekkür konuşmasında; “Of’taki bir çok projede hocamızın desteğini gördük. Hocamızın engin tecrübesinden yararlanmak ve Trabzon’da görev alması bizim açımızdan oldukça önemlidir. Hocamıza bugün burada bizlerle olduğu için kendinse çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Of Kaymakamı Eren Arslan ve Of Belediye Başkan Salim Salih Sarıalioğlu Rektör Aşkın Asan’a plaket ve ilkokul diplomasını takdim ettiler.