Of'un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı Of'ta kutlandı

Of'un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı Of'ta kutlandı

Of’un düşman işgalinden kurtuluşu günü olan 28 Şubat’ın 98.yılı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kutlama programı sabah 09.30 Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumu ile başladı.

Of’un düşman işgalinden kurtuluşu günü olan 28 Şubat’ın 98.yılı düzenlenen törenlerle kutlandı. Kutlama programı sabah 09.30 Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumu ile başladı. Anıta çelenklerin sunulmasından sonra Of Garnizon Komutanlığı ziyaret edilerek Askerin Kurtuluş Bayramı kutlandı. Of Garnizon Komutanı Üst Teğmen Onur Yakan misafirlerine çay ikram ederek sohbet etti. Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Lisesinde Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu´nun hazırlamış olduğu resmi kutlama programı yapıldı.

Programa Of Kaymakamı Eren Arslan, Garnizon Komutanı Onur Yakan, Of Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Daire amirleri, Siyasi Parti İlçe Başkan ve temsilcileri, Sivil Toplum Temsilcileri, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Of Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Halil Alireisoğlu konuşmasında; "Bugünlere gelmemizi sağlayan 1916´da başlayan mücadelemizdir. Nasıl ki 28 Şubat 1918´i unutmuyorsak 28 Şubat 1997´nin taşeronlarını da unutmamalıyız. Gençler sizlere daha iyi bir Türkiye bırakabilmek için çok çalışıyoruz. Bugün ülkemiz yedi düvele karşı savaşıyor. Vatanımız için, dinimiz için aç kalsak da mücadeleye devam edeceğiz. Bugün Haçlılar toplanmış Müslümanların üzerine geliyorlar. Müslümanlar parçalanmış durumdadır. Müslümanların birliğini sağlamalıyız. Bizim gayemiz zalimler karşısında mazlumlara yardım etmektir. Gençler, Allah’ın rızasını gözeterek birlik ve beraberlik içinde çalışmalısınız. Bu düşüncelerle Of´un Kurtuluş Bayramının 98. yılını kutluyor, şehit ve gazilerimize rahmet ve minnet diliyoruz" dedi.

Öğrencilerin şiirlerini ve yazılarını okuması ardından Of´un İşgalini ve kurtuluşunu anlatan kısa film izlettirildi. Daha sonra ödül törenine geçildi.

Kurtuluş etkinlikleri kapsamında Orta ve Lise okulları arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeyrek altın ödüllerini Garnizon Komutanı Onur Yakan takdim etti. Badminton, masa tenisi, satranç turnuvalarında birinci olan öğrencilere Of Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu ikinci olanlara Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu 3. ve 4. olanlara Of İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Süleyman Bedir ve Numan Turan ile FSM Ortaokulu Müdürü Mehmet Soylu verdi.

Program, ödül töreni ile sona erdi. Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Arslan, Garnizon Komutan Vekili Aygül ve Başkan Sarıalioğlu tarafından çeşitli ödüller verildi.

Programın ardından Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Lisesi Müdürü İbrahim Danışmaz’ın misafirlerine çay ikram etti.