Başkan Sarıalioğlu’ndan İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı

Başkan Sarıalioğlu’ndan İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı:

"Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, imkansızlıklar içerisinde vermiş olduğu onurlu mücadelesini vurgulayan, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımızın kabulünün 95. yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

Milletimizin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşımız, milli değerlerimizi, milli karakterimizi, milli şuurumuzu ve ideallerimizi yansıtan eşsiz bir mücevher niteliğindedir. Milletimizin yaşadığı en buhranlı dönemde, ‘Korkma’ diye başlayan İstiklal Marşımız, kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut aşılamış, Milli Mücadele ruhunun canlanmasına vesile olmuştur. Milli Mücadele günlerinin heyecanını destansı bir şekilde yansıtan İstiklal Marşımız, dün olduğu gibi bugün de kalplerimizi, ruhlarımızı birleştirmekte, yolumuzu aydınlatmaktadır. Bu sebepten İlçemizde milli emanetlerimize sahip çıkıyor, tarihimizi her zaman gün yüzüne çıkarıyoruz. Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan marşımızın ne zorluklarla yazıldığını gelecek nesillerimize aktarmak için her zaman var gücümüzle çalışacağız. 

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşımızın 95. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşının tüm kahramanlarını, bu destanı kaleme alarak ölümsüzleştiren Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum"