Of'ta İstiklal Marşının kabulünün 95. yılı coşkuyla kutlandı

Of'ta İstiklal Marşının kabulünün 95. yılı coşkuyla kutlandı

İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 95.yılı nedeniyle Of'ta düzenlenen şiir okuma yarışmasına öğrencilerin şiiri okuyuşu katılımcıları duygulandırdı.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 95.yılı nedeniyle Of Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kutlama ve İstiklal Marşını Güzel Okuma yarışması Ali Yeşilyurt Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde yapıldı.

Ankara'da yaşanan terör saldırısının ardından düzenlenen programda öğrencilerin İstiklal Marşı'nı coşkulu bir şekilde okuması katılımcıları ve protokol üyelerini duygulandırdı.

Programa Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Garnizon Komutanı Üsteğmen Onur Yakan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğu, Of İçe Milli Eğitim Müdürümü İdris Kabahasanoğlu, daire amirleri, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Of'un Yaşayan Tarihi olarak atfedilen ve meslekte 42.yılını çalışan Tarih Öğretmeni İmamettin Hanlıoğlu'nun güzel sunumuyla katılımcılar, öğrencilerin okuduğu şiirleri dinlerken gözyaşlarını tutamadılar.

Öğrencilerin rol aldığı İstiklal Marşı'nın yazılış hikâyesini anlatan tiyatronun ardından İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasına geçildi.

İLKOKUL BİRİNCİSİ MERYEM TERZİOĞLU

Yarışma; ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç kategoride gerçekleştirildi. İlkokullarda 1.olan Kireçli Dursun Dumangöz İlkokulundan Meryem Terzioğlu'na ödülünü Of Kaymakamı Eren Arslan, 2.olan Eskipazar İlkokulundan Zeynep Hacımustafaoğlu'na ödülünü Of Garnizon Komutanı Üsteğmen Onur Yakan, 3.olan Cumapazarı İlkokulundan Sevdenehar Cerrah'a ödülünü Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu tarafından verildi.

ORTAOKUL BİRİNCİSİ ERHAN ALTUNCU

Ortaokul öğrenciler arasında yapılan yarışmada Bölümlü Mehmet Akif Ersoy Ortaokulundan 1.olan Erhan Altuncu, 2.olan İmam hatip Ortaokulundan Hüdanur Cevahiroğlu  Cumapazarı Ortaokulundan 3.olan Gülsüm Öztürk'e ödülleri Of İçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu tarafından takdim edildi.

LİSE ŞAMPİYONU AHMET ZENGİN

Liseler kategorisinde Solaklı Anadolu Lisesinden 1.olan Ahmet Emin Zengin,  Of İmam Hatip Lisesinden 2.olan Elifnur Kazan ve Taşhan Mesleki Teknik Anadolu Lisesinden 3.olan Hamide Gündüz'e ödülleri Of İçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu tarafından takdim edildi.

Ödül töreninde konuşan Of İçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu; "Programı hazırlayan okul idaresini, öğrencileri hazırlayan öğretmenlerini ve velilerini tebrik ediyorum. İstiklal Marşı’nı güzel okuyan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Millet olarak zor günler yaşıyoruz. Dün akşam Ankara'da milletimize karşı yapılan hain saldırıyı lanetliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız olduğu zamanları yaşıyoruz. Bugünlerden ancak birlik ve beraberlik içinde aydınlığa çıkabiliriz. Akif'in dediği gibi Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" ifadelerini kullandı.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere Mehmet Akif Ersoy’un "Safahat" adlı kitabı hediye edildi.