Başkan Sarıalioğlu "Çanakkale Kader Üstü Bir Kaderdir!"

Başkan Sarıalioğlu "Çanakkale Kader Üstü Bir Kaderdir!"

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıl dönümü dolayısı ile yayınladığı mesajında, “Bir milletin yeniden diriliş destanının yazıldığı Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıl dönümünü kutluyoruz. Şanlı mücadelenin kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Ne büyüksün ki, kanın kurtarıyor tevhidi, Bedr’in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi.’ dizelerinde de vurguladığı gibi ecdadımızın gösterdiği insanüstü gayret ve kararlılık bağımsızlık mücadelemizin en anlamlı örneği olmuştur. Tarihimizin dönüm noktası olan bu büyük zafer ‘kaderin üstünde bir kader’ olduğunun en güzel ispatıdır. Toplumların, geçmişteki tecrübelerini gelecek kuşaklara aktardıkları müddetçe güçlü olacakları tartışılmaz bir gerçektir. Bu açıdan Çanakkale’yi günümüze ışık tutan yönleriyle anlayabilmek oldukça önemlidir. Çanakkale ruhunu kavramış dil, din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeyen bir toplum şuuru temennisi ile ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıl dönümünü kutluyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

BAŞKAN SARIALİOĞLU’NDAN OFLULARA DAVET

Of Belediyesi ve AK Parti Of İlçe Kadın Kolları ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıl dönümü dolayısı ile bir dizi etkinlik düzenleyecek. 18 Mart Cuma günü Aydıner Kültür Merkezi’nde saat 18.30’da başlayacak programda Kur'an Tilaveti, ilahi ve şiir dinletileri, Araştırmacı Yazar Sadık Albayrak'ın ve Politikacı Savcı Sayan’ın sunumlarının yer alacağı etkinlikle ilgili bilgiler veren Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, anma programının son derece anlamlı bir içeriğe sahip olduğunun altını çizdi. Başkan Sarıalioğlu tüm Ofluları etkinliklere katılmaya davet etti.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, programın tüm Of halkını kapsayacağını, bununla ilgili olarak iyi bir hazırlık içerisinde olduklarını kaydetti. Çanakkale ruhunun unutulmaması adına bu programa önem verdiklerinin altını çizen Sarıalioğlu, bunun için tüm vatandaşların bu ruha sahip çıkmasını istedi.

Çanakkale Destanının Türk Milleti için özel bir yeri olduğuna vurgu yapan Sarıalioğlu, “ecdadımızın kemiklerinin sızlamaması için Çanakkale ruhunun başta çocuklar ve gençler olmak üzere herkese aşılanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu amaçla bu tarz programları yapmaya devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı programımıza davet ediyoruz” dedi.

18-mart-2016.jpg