Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yılı Of'ta kutlandı

Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yılı Of'ta kutlandı

Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yılı Of’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hükümet Konağı önünde düzenlenen resmi törenin ardından Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen törenle kutlama programı devam etti.

Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yılı Of’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Program ilk önce Atatürk Anıtına çelenklerin konması ile başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Numan Turan tarafından yapıldı.

Turan konuşmasında; "Yüce Türk milleti ile devletinin ebedi varlığını devam ettirmek, milli birliğini ve bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla, dün ve bugün vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran azız şehitlerimizi, 18 Mart “Şehitler gününde” ve Çanakkale Zaferinin 101. yıldönümünde rahmet, minnet ve şükranla anarken hepinizi saygıyla selamlıyorum. Türk kurtuluş ve istiklal mücadelesinin en hazin sahnelerine sahip olan Çanakkale savaşının üzerinden 101 yıl geçmiş oluyor; ama eminim ki yüzyıllar bile geçse biz Türk milleti olarak bu vatanın kara bağrında kefensiz yatan o vatan evlatlarını asla unutmayacağız.

Çanakkale zaferi; dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk milletinin belirleyici bir rol oynadığı, kurtuluş savaşının ilk meşalesinin tutuşturulduğu, Türk milletinin kahramanlık ve fedakarlığının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azim mücadelesidir. Allah’tan başka hiçbir şeyden korkmayan askerlerimiz vatan toprağını düşman çizmesiyle çiğnetmemek için belki birkaç dakika sonra öleceğini bile bile siperlerinde direnmiş ve tüm dünyaya Çanakkale geçilmez dedirtmiştir. Burada savaşan Türk ordusu saldırgana karşı dur demesini bilmiş, vatan için, özgürlük için, seve seve canını vermekten çekinmemiş, 253.000 şehit vermiştir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır.  Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

Bizlere vatanımızı kazandıranlar azız şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Onun için onlara ebediyen minnet ve şükran borçluyuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, bütün şehitlerimizi, tekrar rahmet, minnet ve şükranla anıyor saygılar sunuyorum" dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından şiirlerin okunmasıyla Atatürk anıtı önü tören sona erdi.

Törenin ikinci kısmı Of Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kuran-ı Kerim okundu.  Öğrenciler tarafından Çanakkale ile ilgili şiirler okundu. Ardından Of Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Çanakkale Geçilmez tiyatrosu sahnelendi. Öğrencilerin performansı dinleyicilerden bol bol alkış aldı. Çanakkale Geçilmez tiyatro oyunundan sonra program sona erdi.

Programa Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Garnizon komutanı Onur Yakan, Of Belediye Başkanı salim Salih Sarıalioğlu, Askerlik Şubesi Başkanı Mustafa Tosçalı, Emniyet Müdür Vekili Hasan Güven, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Bedir, daire amirleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.