Başkan Sarıalioğlu'ndan Orman Haftası Mesajı

Başkan Sarıalioğlu'ndan Orman Haftası Mesajı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Orman Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Sarıalioğlu, yayınladığı yazılı mesajda: "Tüm dünyada küresel ısınmanın etkilerinin belirgin bir şekilde görüldüğü ve hissedildiği günümüzde, bizlerin hayat kaynağı, tüm dünyanın akciğerleri olan ormanların korunmasına yönelik çabaların ve duyarlılığın giderek artırılması, ağaç ve orman olmadan solunacak temiz bir havanın, verimli bir toprağın, yağmur ve suyun olmayacağını aklımızdan hiç çıkarmamamız gerekmektedir.

Ağacın ve ormanların ne kadar önemli olduğunu vurgulamak açısından Peygamber Efendimiz Hadis-i Şeriflerinde "Bir kimse bir ağaç dikerse, Allah o ağacın meyvesi kadar o kimseye sevap yazar." buyurarak ağaç dikmeyi teşvik etmiştir.

Yeni nesillere, gelecek kuşaklara temiz bir çevre, yaşanabilir, sağlıklı ve yeşil bir dünya bırakmak istiyorsak, bizlere birçok yarar sağlayan ormanlarımızı tüm zararlı etkenlerden korumalı, her yıl düzenli olarak daha çok ağaç dikip yeni ormanlar yetiştirmeliyiz. Of Belediyesi olarak bu konuda her zaman gayret göstermekte ve katkı yapmaktayız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftasını; ağaca, ormana, yeşile ve kısacası tabiata olan sevgimizi ve duyarlılığımızı artırmasına vesile olması temennisiyle kutlar, ormanlarımızı koruyup gözeten başta görevliler olmak üzere aziz hemşerilerime ayrı ayrı şükranlarımı iletir, selam, sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.