Aday öğretmenler kahvaltıda buluştu

Aday öğretmenler kahvaltıda buluştu

Şubat ayında öğretmenliğe atanan ve aday öğretmen olarak Of’ta staj yapan öğretmenler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kahvaltıda buluştular.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan uygulamayla ile Şubat ayında Aday Öğretmen olarak atanan öğretmenler, atandığı okullara gitmeden 6 ay süreliğine istedikleri okulları tercih ederek uzman öğretmenler eşliğinde adaylık eğitimi alıyor.

Aday öğretmenler haftanın üç günü seçmiş oldukları okullarda mesleğinde tecrübeli Danışman Öğretmenlerle birlikte derse giriyorlar. Bir gün ilçedeki kurumları ziyaret eden aday öğretmenler, bir gün de okulda idari işlerin yürütülmesi ile ilgili bilgi ediniyorlar.

Aday Öğretmenlik eğitimini tamamlamak için Of’u tercih eden 10 aday Öğretmen, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kahvaltıda Of Kaymakamı Eren Arslan ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ile bir araya geldiler.

Kahvaltıda konuşan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu; “Sizleri Of’umuzda ağırlamaktan son derece mutluluk duyuyoruz. Çok kutsal bir meslek icra ediyorsunuz. Ülkemizin sizlere ihtiyacı var. Bunun farkında olmanız gerekir. Ben tekrar dünyaya gelsem öğretmen olurdum diyorum. Bu toplumun geleceğini yetiştiriyorsunuz. Sizlere ülkemizin geleceği adına çok büyük işler düşüyor. Bu yolda hepinize hayırlı vazifeler diliyor, başarılı olmanızı temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Of Kaymakamı Eren Arslan ise yaptığı konuşmada; “Öncelikli olarak atanmanızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Milli Eğitim Bakanlığımızın bu uygulamasını çok yerinde buluyorum. Bunu düşünenleri tebrik ediyorum. Tıpkı bizim kaymakamlık mesleği gibi öğretmenlik mesleğinin de adeta usta çırak misali uygulama yapmasını öğretmenliğe yeni başlayan sizler için çok faydalı olacağına inanıyorum. Sizler kutsal olduğu kadar fedakarlık gerektiren bir meslek seçmişsiniz. Yapacağınız fedakârlık ülkenin daha mutlu ve huzurlu olmasına neden olacaktır. Bu konuda sizlere yardım gerektiren konularda elimizden gelen yardım yapmaya hazırız. Bir derdiniz bir sıkıntınız olduğunda kapımız her zaman sizlere açıktır. Bu süreçte ve öğretmenlik hayatınızda hepinize başarılar diliyorum” dedi.