Başkan Sarıalioğlu'nun Kütüphaneler Haftası Mesajı

Başkan Sarıalioğlu'nun Kütüphaneler Haftası Mesajı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 52´nci Kütüphane Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, her yıl Mart ayının son haftası ile Nisan ayının ilk haftası kutlanan Kütüphane Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Sarıalioğlu mesajında okumanın ve öğrenmenin bir toplumun şekillenmesindeki önemine vurgu yaptı.

Kütüphanelerin, kitap sevgisini aşılamanın en güzel yolu olduğunu belirten Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, bu sevgiyi gelecek kuşaklara aktarmak için herkese önemli görevler düştüğünü söyledi. Okumakla insan ilişkilerinin güçlendiğine dikkat çeken Başkan Sarıalioğlu, sağlıklı iletişim kurmanın bugünlerde en çok ihtiyaç duyulan konuların başında geldiğini kaydetti.

Birer bilgi merkezi olan kütüphanelerin toplumun hayat boyu öğrenme ihtiyacını karşıladığını ifade eden Sarıalioğlu, "Kitap okumak insan hayatını her yönüyle zenginleştirir. Güncel hayatta yaşananları farklı bakış açılarıyla görmemizi sağlar. Aynı şekilde kişinin gelişmesini ve kendisini daha iyi ifade etmesini sağlayarak, bilgi ve beceri dağarcığının zenginleşmesine yardımcı olur. Bununla birlikte insanların yaşam kalitesini yükseltip, cehaletten kurtulmasını sağlayarak her yönüyle güçlü bir kişilik kazandırır. Onun içindir ki Yüce Kitabımız Kur'an-i Kerim'in ilk emri 'Oku'dur. 'Rabbinin adıyla oku' hitabında okuma, yazma ve ilme çağrı vardır. Okuyalım, bilgilenelim ve toplum olarak, ülke olarak gelişelim" dedi.

Tarihin her döneminde bilgiye önem veren, üreten ve kullanan toplumların; ekonomik, siyasal ve toplumsal olarak güçlendiklerine işaret eden Sarıalioğlu, "Başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın kitap sevgisinin arttırmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimizin 52. Kütüphane Haftası'nı kutlar, şükranlarımı sunarım" ifadelerini kullandı.