Öğrencilerin Akıl Oyunları heyecanı

Öğrencilerin Akıl Oyunları heyecanı

Of’ta İlkokullar arasında geçen sene başlatılan Akıl Oyunları Turnuvasının bu sene ikincisi düzenlendi. Akıl Oyunlarında ilkokul öğrencileri arasında final heyecanı yaşandı.

Daha önce İsmail Yıldırım İlkokulunda grup elemeleri yapılarak finale çıkan öğrenciler tespit edildi. Final müsabakaları Sahil Günbatımı Tesislerinde yapıldı. Programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu yaptı.

Kabahasanoğlu konuşmasında; “Hayırsever İşadamlarımızın katkılarıyla kurduğumuz ZEM sınıflarımızın meyvelerini yavaş yavaş alıyoruz. Bu oyunlarla analitik düşünebilen, problem çözme başarıları artan, kendine ve çevresine faydalı bireyle yetiştirmek istiyoruz. Bu yavrularımız bu oyunlar sayesinde hem eğleniyor hem de problem çözmeyi öğreniyorlar. Bu Projede her zaman yanımızda olan Sayın Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza, ailelerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Oyunlar için kura çekimiyle yarışlar başladı. METAFORMS Oyununda Kireçli Dursun Dumangöz İlkokulundan Zeynep Fazlıoğlu 1.olurken Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulundan Tuğçe Tokgöz 2. İhsan Karadeniz İlkokulundan Ebubekir Doğanay 3. oldu.

QBİTZ Oyununda Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulundan Gülirana Yazıcı 1. oldu. İsmail Yıldırım İlkokulundan M. Emin Öztel 2. İhsan Karadeniz İlkokulundan Tuğba Ulu 3. oldu.

EQULİBRİO Oyununda dereceye girenlerler ise İhsan Karadeniz İlkokulundan M.Talha İşçi 1. olurken Pınaraltı İlkokulundan Eren Hamza Yılmaz 2. Gürpınar İlkokulundan Fatih Çeliksümer 3. oldu.

MANGALA Oyununda Gürpınar İlkokulundan 1.Melih Tiraki, 2. Pınaraltı İlkokulundan Rabia Er, 3. İsmail Yıldırım İlkokulundan Cemre Eren oldu.

Dereceye giren öğrencilerden üçüncü olan öğrencilere Of Belediye Başkanı Salim Sarıalioğlu tarafından hediyeleri takdim edildi. Sarıalioğlu yaptığı kısa açıklamada; “Güzel bir haftayı yaşıyoruz. Hem Kutlu Doğum Haftası hem de 23 Nisan Haftası. Yüreği, aklı ve duygusu temiz olan yavrularımız sizleri ve sizleri yetiştiren ailelerinizi tebrik ediyorum. İnşallah hep yürekleriniz ve düşünceleriniz temiz kalır da yarınki dünya barış içinde olur” dedi.

İkinci olan öğrencilerin ödüllerini İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Onur Yakan verdi.

1. olan öğrencilerin ödüllerini de Of Kaymakamı Eren Arslan tarafından öğrencilere takdim edildi. Kaymakam Arslan da yaptığı konuşmada; “Öğrencilerimizin heyecanı, coşkusu çok güzeldi. Bu heyecan ve coşku eğitime olumlu yansıyacağına inanıyorum. Amacımız onlar yarıştırmak değil onları eğlendirmektir. İnanıyorum ki onlar da burada eğlenmişlerdir. Zaten biz bu projede yola çıkarken tam da bunları düşünüyorduk. Sağlık Emeği geçen öğretmenlerimizi, ailelerini ve herkesi kutluyorum. Dünyada çocuklara bayram hediye eden bizim ülkemizden başka bir millet yoktur. Bu da onlara verilen değeri ve onlara duyulan güveni gösteriyor” dedi.

Ödül töreninin ardından toplu fotoğraf çekilerek program sona erdi.