28 Şubat ilkokulunda 23 Nisan coşkusu

28 Şubat ilkokulunda 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Of’ta 28 Şubat İlkokulunda düzenlenen resmi kutlama programı ve sahilde yapılan uçurtma şenliği ile kutlandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 96. kuruluş yılı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Of'ta öğrencilerin coşkusuyla kutlandı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelek konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. İlçe genelindeki ilk ve ortaokullar kendi okullarında düzenledikleri program ile kutlama yaparken resmi kutlama programı ise 28 İlkokulu’nda yapıldı.

28 İlkokulu’nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul müdürü Abdurrahman Yılmaz yaptı. Yılmaz konuşmasında; "Geleceğimizin emanetçisi olan sevgili öğrenciler Çocuk Bayramınız kutlu olsun. Atatürk 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak Kurtuluş Savaşını başlattı. Türk Milletiyle mücadeleyi yürütmek için 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisini açtı. TBMM'de alınan kararlarla millet bağımsızlığına kavuştu. Düşman yurttan atılınca Türkiye'nin büyümesi ve yücelmesi için karalar alınarak yeni Türkiye'nin temelleri atıldı. Dün bugünden daha iyi durumda olan Türkiye yarın siz çocuklarımızın sayesinde daha da iyi olacak. Size bu amaç için güveniyoruz. Bu düşünceler Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, hepinize iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

Müdür Yılmaz’ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler, şarkılar, danslar, halk oyunları ve piyesler sahnelendi. Sandalye kapma, mumya ve yoğurt yeme yarışlarında öğrenciler becerilerini ve hızlarını sergilerken oyunlar izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

Tören sonunda 23 Nisan konulu şiir yazma yarışmasında ve düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken davetliler resim sergisini ziyaret etiler.

Programın ardından Kaymakam Arslan, Başkan Sarıalioğlu ve Müdür Kabahasanoğlu Of Devlet Hastanesi Çocuk Servisinde yatan çocuk hastaları ziyaret ettiler. Çocuklara ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini ileten protokol üyeleri, bayramlarını kutlayarak onlara hediye verdiler.

Of Sahil’de düzenlenen uçurtma festivalinde ise öğrenciler doyasıya eğlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından temin edilen uçurtmalar öğrencilere dağıtıldı.

Uçurtmalarını alan öğrenciler, aileleri ve yakınları ile birlikte uçurmalarını uçurtmanın heyecanını yaşadılar.

Uçurtma Şenliğine katılan Kaymakam Arslan, Garnizon Komutanı Yakan, Başkan Sarıalioğlu, Emniyet Müdürü Şenel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kabahasanoğlu, Şube Müdürleri Süleyman Bedir ve Numan Turan ile çok sayıda öğrenci ve veli de öğrencilerle birlikte uçurtma uçurdular.