Of Halk Eğitim Merkezi'nden yıl sonu sergi açılışı

Of Halk Eğitim Merkezi'nden yıl sonu sergi açılışı

Of Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarından Of genelinde açılan mesleki, sosyal ve kültürel kurslarda 4 bin 910 kursiyer eğitim aldı.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Of Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarından Of genelinde açılan mesleki, sosyal ve kültürel kursların yılsonu karma sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Horon ekibinin gösteri sunduğu törende Of Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Dunay, açılan kurslar hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Dunay konuşmasında; “Emeklerimizi, alın terimizi, gönül telimizi, kültürel zenginliğimizi yüklediğimiz eserlerimizi sergilediğimiz bu gururlu günümüze hoş geldiniz. Of Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak 2015-2016 eğitim- öğretim yılında;258 adet mesleki, sosyal ve kültürel kurs açılmış olup 4910 kursiyer kurslarımıza devam etmiştir.2316 kursiyer kursları bitirip belge almış olup diğerleri devam etmektedir. Of Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak halkımızın istekleri doğrultusunda birçok kurumla iş birliği yaparak kurslar açtık. Gürpınar Mahallemizde İş Kur ile birlikte Sayın Kaymakamımız Eren Arslan tarafından kurulan atölyede “ Cam Boyama”, Bölümlü Mahallesinde “Seramik Boyama” ve Merkez binamızda  “ Bilgisayar Teknik Servis Elemanı Yetiştirme  ” olmak üzere kurslar açtık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Trabzon İş Kur, Milli Eğitim Bakanlığı, Çaysiad, Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliği ile “ Çaylık Oluşturma ve Hasat” konulu yeni proje başlatacağız. AB destekli Kozadan Kelebeğe projemiz devam ediyor. KPSS kuşlarımız, Kadınlar için mesleki eğitim projemiz ve 7-14 yaş grubu çocuklar için yaz yüzme kursumuz devam ediyor. Daha bir çok kurs faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu çalışmalarında her zaman yanımızda olan Sayın kaymakamımız, Sayın Belediye başkanımız ve Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve siz değerli katılımcılara katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu; “Toplumun yarınlarını yetiştiren eli öpülesi analar sizlere selam olsun. Eğitim ana karnında başlar. Sevgili anneler sizlere çok önemli görevler düşüyor. Aldığınız her türlü eğitim bu toplumun daha iyi olmasını sağlayacaktır. Bu kursların sizlere faydası olacağına inanıyor katılan tüm katılımcılara saygı, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi.

Kaymakam Eren Arslan ise yaptığı konuşmada; “Eğitim, hayatımızın her alanında olmalıdır. Of’a ilk geldiğimde “Eğitimde Marka Şehir Of” sloganıyla eğitimde her türlü çalışmayı başkanımızla, İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle ve diğer kurumlarla uyum içinde çalışarak bu fikri güçlendirmeye çalışıyoruz. Umarım buradan aldığınız belgelerle iş imkanlarına kavuşur ve aile bütçenize katkıda bulunursunuz” ifadelerini kullandı.

Törende kursiyerlere diplomaları verilirken protokol üyeleri ve davetliler, kursiyerler tarafından üretilen eserlerin sergilendiği sergi gezildi.