Başkan Sarıalioğlu'ndan 19 Mayıs mesajı

Başkan Sarıalioğlu'ndan 19 Mayıs mesajı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Sarıalioğlu mesajında, "Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.  19 Mayıs, millete olan inancın adıdır. Çarenin ancak millette bulunduğunu anlamanın ve çareyi millette aramanın anlamlı göstergesidir. İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs günü, aynı zamanda milli hafızamızda çok önemli yer tutan 23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi destansı başarıların da kaynağıdır. Onun için değerli milletimiz, bilhassa gençlerimiz, 19 Mayıs ruhuyla birlikte 23 Nisan ve 29 Ekim ruhuna, diğer bir deyişle istiklalimize ve istikbalimize, demokrasimize ve cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkacaktır. Çünkü Türkiye’nin istikbali, milletimizin umudu ve göz bebeği olan gençlerimizin omuzları üzerindedir. İnanıyorum ki gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklardır" diye konuştu.

"Sevgili Gençler"

Mesajında gençlere seslenen Başkan Sarıalioğlu, şöyle konuştu: "Sevgili gençler, sizden önceki nesiller bağımsız bir vatan uğruna; yokluklar içinde çok büyük mücadeleler vermiş, birlik ve beraberliğinden güç alarak birbirine kenetlenerek tarih sahnesinde kahramanlık dolu destanlarla yer almışlardır. 19 Mayıs 1919, ülkemizin geleceğinin yazıldığı önemli tarihlerin başlangıcıdır. Sizlerin tarihimize sahip çıkmanız, milletimizin tarih boyunca verdiği mücadeleleri ve zaferleri hatırlamanız, ülke geleceğimizin en büyük yatırımlarından biridir. Çünkü yeni nesiller geçmiş tarihlerini doğru okuyarak ve onu sahiplenerek geleceğe başarı ile adım atarlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük tarih mirası sizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti ve aziz milletimizin dünya tarihine altın harflerle yazdığı bağımsızlık mücadelesidir. Sizler atalarımız gibi her türlü fedakârlığı gösterecek ve tarihimizden aldığınız ilhamla ülkemizin geleceğini birbirinden üstün başarılarınızla taçlandıracaksınız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele’de yer alan tüm büyüklerimizi ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, geleceğimizin gözbebeği gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyorum."

of-belediye-baskani-19mayis-2016.png