Başkan Sarıalioğlu Yerel Yönetimler Dersi Verdi

Başkan Sarıalioğlu Yerel Yönetimler Dersi Verdi

Of Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri, sosyal bilimler dersi, yerel yönetimler konusu kapsamında Of Belediyesi’ni ziyaret etti ve dersi Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’ndan dinledi.

Of Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri yerel yönetimler dersini işlemek üzere Of Belediyesi Konferans Salonu’nda toplandılar. Salona alkışlar eşliğinde giren Başkan Sarıalioğlu, kendini tanıttı ve çocuklarla sohbet etti.

“Kısaca Of” tanıtımıyla sunumuna başlayan Başkan Sarıalioğlu, daha sonra belediye nedir, nasıl yönetilir, Of Belediyesi’nde ana hizmet başlıkları adı altında bugüne kadar gerçekleştirilen hizmet ve projeler nelerdir, gelecek vadede yapılması planlanan projeler nelerdir vb. konular hakkında detaylı bilgi verdi. Yerel yönetimler dersini, belediye konferans salonunda ve bizzat belediye başkanının ağzından dinleyen Of Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri, Başkan Sarıalioğlu’nu soru yağmuruna tuttular. Çocukların bütün sorularına teker teker yanıt veren Başkan Sarıalioğlu daha sonra çocuklarla bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

“Belediyeler ne iş yapar” sorusuna cevap veren Başkan Sarıalioğlu; insanların işlerini kolaylaştırmak için hizmet veren devlet kurumlarının başında belediyelerin geldiğini belirtti. Doğumdan ölüme kadar her alanda hizmet ettiklerini söyleyen Başkan Sarıalioğlu; belediyelerin görevleri olarak denetim, imar, evlenme, sağlık hizmetleri, temizlik hizmetleri, Park ve Bahçeler, Zabıta, Fen İşleri, Sosyal ve Kültürel alanda yapılan çalışmalar hakkında minik öğrencilere bilgiler verdi.

Toplum hayatında aklımıza gelen ne kadar aktivite ve çalışma varsa bunların belediyeler ile doğrudan alakalı olduğunu ifade eden Başkan Sarıalioğlu, yerel yönetimler olarak tüm hizmetlerin belediyeler tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Başkan Sarıalioğlu, “Tek amacımız yarının geleceği olan siz değerli yavrularımıza her yönüyle daha güzel bir Of bırakabilmek. Bunun için tüm ekiplerimizle geceli gündüzlü hizmet etmeye gayret ediyoruz” dedi.

Öğrencilere eğitimleri yönünde çeşitli tavsiyelerde bulunan Sarıalioğlu, kendisinin de aynı sıralardan geçtiğini ve geleceğin valileri, kaymakamları, belediye başkanları, mühendisleri sizler olacaksınız bunun için derslerinize çok çalışmalısınız. Her ne olursa olsun, yaptığınız işin en iyisini yapmaya çalışın” dedi.

Soru cevap şeklinde bir sohbet havası ortamında geçen dersin sonunda öğrenciler, Yerel Yönetimler hakkına merak ettikleri her şeyi kendilerine aktaran Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’na teşekkür ettiler.