Of'ta Necip Fazıl Kısakürek anısına şiir gecesi

Of'ta Necip Fazıl Kısakürek anısına şiir gecesi

Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından şiir gecesinde Of Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Cansu Küçükusta’nın Oflu Şehit Polis Memuru Necmi Çakır’ın dilinden seslendirdiği şiir, davetlilere duygu dolu anlar yaşattı.

Necip Fazıl Kısakürek’i ölümünün 33.yıldönümünde anmak için Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından şiir gecesi düzenlendi.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünün “Mızraptan Mısra’ya Anadolu” projesinde yer alan şiirlerin okunduğu gecede öğrencilerin okuduğu duygu yüklü şiirler karşısında davetliler gözyaşlarına hakim olamadı.

Of’ta bulunan altı liseden seçilen ikişer öğrencinin şiir okuduğu gecenin açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu yaptı.

ŞİİR NECİP FAZIL’IN SEVGİ ÇIĞLIĞIDIR

Kabahasanoğlu konuşmasında; “Şiir, gökkuşağının yedi rengini çocuk gülüşlerinde aramaktır. Şiir, yeni gelen güne umutla 'merhaba 'demektir. Şiir, barışa hasret tüm insanlığın tan ağarırken özgürlük türküleri bestelemesidir. Şiir, acı çeken gönüllerin son anda sığındığı bir limandır. Şiir, kâğıtla kalemin son buluşmasıdır. Şiir, uykusuz gecelerde yıldızlarla kurulan dostluk köprüsüdür. Şiir, Mevlanaların, Necip Fazılların, Fuzulilerin, Yunus Emrelerin daha nice ozanların sevgi çığlıklarıdır” Bugün burada sizlere Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün “Mızraptan Mısra’ya Anadolu” projesinde yer alan şiirlerden oluşan bir şiir dinletisi sunacağız. Bu programı Gençlik Haftası nedeniyle düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerle birlikte bir beyin jimnastiği olan ezberden şiir okuma ile öğrencilerimizin hafızalarına meşhur kalemlerin ünlü şiirlerini kazımak ve şiiri sevdirmek adına Necip Fazıl Kısakürek’in ölümünün 33.yıldönümünde düzenliyoruz.

Bizler "Zaman bendedir ve mekân bana emanettir! " şuurunda bir gençlik istiyoruz. Bizler üstadın adı gibi Necip bir gençlik istiyoruz. Bizler milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik istiyoruz. Bizler inancı ve idealleri uğruna fedakârlık yapacak bir gençlik istiyoruz. Bizler tarihi ve kültürü ile barışık, geçmişten geleceğe köprü kuran ve idealleri olan bir gençlik istiyoruz. Bizler şahsiyetli duruşu olan, misyonu, vizyonu, kırmızıçizgileri olan, hayır diyebilen,  bir gençlik istiyoruz. Bizler aklını kiraya vermeyen, ben değil biz diyebilen bir gençlik istiyoruz. Bizler sorunlu değil sorumlu bir gençlik istiyoruz. Bizler pasif değil aktif gençlik istiyoruz. Bizler Kusursuz değil kusurlarını bilen,  kendini tanıyan, yanlışlarını bilen ve onları düzelten bir gençlik istiyoruz. Bizler zaaflarını, meziyetlerini ve acılarını yöneten gençlik istiyoruz. Bizler Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Mustafa Kemal Atatürk gibi devlet adamlarının yolundan gidecek bir gençlik istiyoruz. Çünkü büyük düşünür Konfüçyüs; “Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek, on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik ve yüz yıl sonrasını düşünüyorsan nesil yetiştir.” diyor. Bu duygu ve düşüncelerle; Bu güzel program için desteklerinden dolayı Sayın Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza ve katılımlarınızdan dolayı siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca görev alan tüm öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Çalışmalarımızın; ülkemizin, milletimizin, kardeşliğimizin, bir ve beraber oluşumuzun birliğine vesile olmasını diliyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

6 LİSE’DEN 12 ÖĞRENCİ

Programda Of Anadolu Lisesi öğrencilerinden Seda Musaoğlu, şair Nurullah Genç'n "Yağmur" adlı şiirini ve İklima Sümer adlı öğrenci ise şair Ziya Gökalp'in "Asker Duası" adlı şiiri okudu.

Of Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Zehra Çelebi adlı öğrenci, şair Arif Nihat Asya'nın "Naat" adlı şiirini ve Muhammet Ali Hacıahmetoğlu adlı öğrenci ise, Necip Fazıl Kısakürek'in "Zindandan Mehmet'e" adlı şiirini okudu.

Taşhan Meslek Lisesi öğrencilerinden Furkan Ercan adlı öğrenci, şair Ekrem Şama'nın "Bu Bayrak" adlı şiirini, Yunus Emre Işık adlı öğrenci ise şair Sezai Karakoç'un 'Sürgün' adlı şiirini okudu.

Ali Yeşilyurt Çok Programlı Lisesi öğrencilerinden Sinan Ayaz, M. Akif Ersoy'un "Ya Rab! Bu Uğursuz Gecenin Yok mu Sabahı" adlı şiirini, Doğukan Çıkar  adlı öğrenci ise, şair Nazım Hikmet'in "Davet" adlı şiirini okudu.

Of Ulusoy Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden Faruk Selim adlı öğrenci şair İsmet Özel'in "Mazot" adlı şiirini, Efsanur Atakan adlı öğrenci ise şair Ferhat Karaçam'ın "Acı" şiirini okudu.

Of Solaklı Anadolu Lisesi  öğrencilerinden Ahmet Emin Zengin adlı öğrenci, şair Necip Fazıl Kısakürek'in "Sakarya Türküsü" adlı şiirini, Ebrar Turhan adlı öğrenci ise şair Arif Nihat Asya'nın "Dua" alı şiirini okudu.

ŞEHİTLERİN DİLİNDEN EŞ VE ÇOCUKLARINA ŞİİR

Öğrencilerin şiir dinletilerinin ardından sahneye çıkan Of Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Cansu Küçükusta okuduğu şiiri ile salonda bulunan davetlileri ağlattı. Oflu Şehit Polis Memuru Necmi Çakır ve Çaykaralı Özel Harekatçı Ahmet Çamurali’nin dilinden anne, baba, eş ve çocuklarına seslenerek yazdığı şiiri okuyan Küçükusta, davetlilerin duygulanmasına ve göz yaşlarını tutamamalarına neden oldu.

Programda Of Muhtarlar Derneği Başkanı ve Fındıkoba Muhtarı Tahir Bulut da öğretmenlere yazdığı “Eli Öpülesi Öğretmenler” adlı şiirini okuyarak kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

ŞİİR OKUYAN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Programın sonunda ödül töreni yapıldı. Şiir okuyan öğrencilere birer altının hediye edildiği törende öğrencilere ödülleri Trabzon İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gülsüm Memişkaptanoğlu, Of Belediyesi Eski Başkanı Emekli Öğretmen Semahat Sarıalioğlu, Hayırsever işadamı Mustafa Yeşilyurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu tarafından takdim edildi.

Ödül töreninde kısa bir teşekkür konuşması yapan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu; “Of’u Trabzon’u, ülkemi çok seviyorum. Bizim 2023, 2053,2071 hedeflerimiz var. Bu öğrencilerimizin arzusunu ve coşkusunu gördükten sonra bu idealler için daha da umutlandım. Bu kadar güzel şiirleri bu kadar güzel okuyan öğrencileri daha çok seviyorum. Bu programı hazırlayan İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü, bunları hazırlayan öğretmenlerimizi onların ailelerini tebrik ediyorum. Hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.