Solaklı Anadolu Lisesi Bilim Şenliği Fuarı 41 kere maşallah dedirtti

Solaklı Anadolu Lisesi Bilim Şenliği Fuarı 41 kere maşallah dedirtti

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında 2013 yılında imzalanan anlaşma gereği okullarda bilimsel araştırmalar yapılıyor. Ülkenin dünya ile bilimsel alanda yarışabilmesi için başlatılan bu hamle bu sene ülkemizde 8 bin okulda hayat buldu.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında 2013 yılında imzalanan anlaşma gereği okullarda bilimsel araştırmalar yapılıyor. Ülkenin dünya ile bilimsel alanda yarışabilmesi için başlatılan bu hamle bu sene ülkemizde 8 bin okulda hayat buldu. Projesi kabul edilen her bir okula TÜBİTAK tarafından 5 bin lira hibe ediliyor. Böylece hazırlanan projelerin geliştirilmesi ve eni projelerin ortaya çıkması amaçlanıyor. Bölge olarak değerlendirilen projelerde Trabzon 100 projenin 40’ını yaparak üstünlüğü ele geçirmiş oldu. Bu 40 projenin 4’ünü de Of oluşturuyor. Bu okullar; Gürpınar Orta Okulu, Solaklı Anadolu Lisesi, Of Anadolu Lisesi oldu. Gürpınar Ortaokulu daha önce Bilim Şenliğini düzenlemişti.

Solaklı Anadolu Lisesi de hazırlamış oldukları eserleri okulun spor salonunda sergilediler. Hayatın her alanıyla ilgili projelerin yer aldığı Bilim Şenliğinin açılışında kısa bir konuşma yapan Okul Müdürü Vehap Kurt; “Değişen ve kendini yenileyen dünyaya bizler de ayak uydurmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Değerli öğretmenlerimizin öncülüğünde öğrencilerimiz farklı projeler ortaya koydular. Belki bugün için küçük denebilecek bu projeler yarının büyük projelerinin habercisi olduğuna inanıyorum. Bilim Şenliğimize geldiğiniz için siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bu projelerde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” ifadeleri ile düşüncelerini ifade etti.

Okul müdürünün kısa konuşması ardından açılış kurdelesi Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Garnizon Komutanı Onur Yakan ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu tarafından birlikte kesildi.  41 projenin sergilendiği Bilim Şenliği Fuarında öğrenciler projelerini ziyaretçilere heyecanlı ve istekli bir şekilde tanıttılar.

Solaklı Anadolu Lisesi Bilim Şenliği Fuarına kurdelesi Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Garnizon Komutanı Onur Yakan ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gülsüm Memişkaptanoğlu, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, okul ve kurum müdürleriyle çok sayıda vatandaş tarafından ziyaret edildi.