Ali Yeşilyurt öğrencilerinden yılsonu eğlence programı

Ali Yeşilyurt öğrencilerinden yılsonu eğlence programı

Ali Yeşilyurt Çok Programlı Lisesi’nde düzenlenen yılsonu etkinliğinde öğrencilerin şiir, müzik, tiyatro ve horon gösterileri izleyicilerden tam not aldı.

Okulların eğitim öğretim faaliyetleri içerisinde yer alan yılsonu etkinlikleri Of’ta her geçen gün farklı bir etkinlikle devam ediyor.

 Ali Yeşilyurt Çok Programlı Lisesi de yılsonu etkinlikleri programı düzenledi. Yılsonu etkinlik programı ilk olarak resim sergisinin ziyaretiyle başladı.

Açılışta okulun emektar Tarih Öğretmeni İmamettin Hanlıoğlu kısa bir konuşma yaptı. Hanlıoğlu konuşmasında; “Sanatsız bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur- diyor Mustafa Kemal Atatürk. Onun için sanat ve sanatçı bir millet için çok önemlidir. Atatürk sanatçıların el öpmeyeceğini ancak sanatçıların elinin öpüleceğini, sanatçı kimsenin önünde eğilmeyeceğini belirterek sanata ve sanatçıya verdiği önemi belirtmiştir” diyerek sanat konusunda düşüncelerini ifade etti.

Resim sergisinin gezilmesinden sonra öğrenciler hazırlamış oldukları “Hababam Sınıfı” sinemasından çeşitli sahnelerin sergilendiği oyunlar oynandı.  Oyunun ardından okul idaresinin hazırlamış olduğu teşekkür plaketi Of Kaymakamı Eren Arslan tarafından İmamettin Hanlıoğlu’na takdim edildi.

Plaket sunumundan sonra öğrenciler şiir sunumu yaptılar. Kemençe eşliğinde horon oyunu sergileyen öğrenciler izleyicilerden bol alkış aldı.

Öğrencilerin performanslarını solo ve koro olarak sundukları müzik eğlence bölümüne geçildi.  Bu bölüm okulun tarih öğretmeni İhsan Saral ve öğrencilerin çaldıkları parçaları öğrenci korosu seslendirdi. Öğrenciler mini konserde Karadeniz türküleri ve ülkemizin çeşitli yörelerinden türküler okudular.

Koronun konserini sonrasında çekilen toplu fotoğrafla program sona erdi.

Programa Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.