Başkan Sarıalioğlu, 'Çalışmalarımız güzel ve yaşanabilir bir Of için'

Başkan Sarıalioğlu, 'Çalışmalarımız güzel ve yaşanabilir bir Of için'

TAP tarafından Trabzon genelinde düzenlenen atık pil toplama yarışmasına Of İmam Hatip Ortaokulu 229 kg pil toplayarak Trabzon ikincisi oldu.

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından atık pillerin ayrı toplanması, taşınması, depolanması ve bertarafında yetkilendirilen tek kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından Trabzon’da düzenlenen Atık Pil Toplama yarışması sona erdi.

Yarışma öncesinde Of Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerle öğrencilere temiz ve bilinçli bir çevre için yapılması gerekenler konusunda bilgiler verilmişti.

Trabzon’da yapılan atık pil toplama yarışmasında Of İmam Hatip Ortaokulu topladığı 229 kilo atık pille ikinci oldu. Bir kilo ile birinciliği kaçırmanın burukluğunu yaşayan öğrenciler,  TAP’tan aldıkları ödülle moral buldular. Öğrencilere TAP tarafından gönderilen ödüller Of Belediye Başkanlığı makamında düzenlenen törenle öğrencilere takdim edildi.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu törende yaptığı konuşmada; “Çevre bizim çok hassas olduğumuz bir konudur. Hepimiz yaşanabilir bir çevre için çaba göstermeliyiz. Belediye olarak yaptığımız çevre konulu düzenlemeler de ancak çevre konusunda bilinçli vatandaşlar tarafından korunabileceğine inanıyoruz. Bu öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutlarken asıl kutlanması gereken onların bu konudaki çevre konusundaki duyarlılıklarıdır. Bu başarıda öğrencilerimizle birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü, okul müdürümüzü, Danışman Öğretmenimizi kutluyorum. Öğrencilerimizden elde etmiş oldukları bu duyarlılığı evde, okulda, sokakta kısacası her yerde göstermelerini tavsiye ediyorum. Biz istiyoruz ki çevremiz temiz olsun; havamız, suyumuz temiz olsun. Çalışmalarımız güzel ve yaşanabilir bir Of olması için” ifadelerini kullandı.

Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ise yaptığı açıklamada; “Of Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Celal Kalyoncuoğlu beye başlatmış olduğu bu proje için şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. Sayın başkanım sizler de eğitim konusunda hep yanımızda oluyorsunuz. Bu desteklerinizden dolayı sizlere her zaman müteşekkiriz. Biz kalıcı değişimin eğitimle olacağına inandığımız için eğitimi şehrimizin birinci önceliği yapmaya çalışıyoruz. Çok şükür ki bu yolda epey yol almış bulunuyoruz. İnşallah hep birlikte daha eğitim adına güzel yaparız. Ben de okul idaremizi, öğretmenimizi ve öğrencilerimizi bu çevre konusundaki duyarlılığından ve derecelerinden dolayı kutluyorum” dedi.

Törene Başkan Sarıalioğlu ve Müdür Kabahasanoğlu’nun yanı sıra Of Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Celal Kalyoncuoğlu, Of İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Şevket Bulutoğlu, Of İHO Aile Birliği Başkanı Cengiz Bulut, Fen Bilimleri Öğretmeni Özlem Çağlar, 7/A sınıfı öğrencileri Elanur Çep ve Hümeyra Keleş katıldı.

Ödül olarak okul spor servisine; 3 adet futbol topu, 3 adet basketbol topu, 3 adet voleybol topu, 2 adet eldiven, 1 adet pompa, 12 adet antrenman yeleği,  birer adet atlama ipi, kronometre, düdük badminton raket verildi.