Of, Fen Lisesi'ne Kavuştu

Of, Fen Lisesi'ne Kavuştu

Of Taşhanpazarı’nda eğitim veren Solaklı Anadolu Lisesi’nin Fen Lisesi’ne dönüştürülmesine karar verildi.

Of Taşhanpazarı’nda 2011 yılında Anadolu Öğretmen Lisesi olarak eğitme başlayan ve 2014 yılında Solaklı Anadolu Lisesi olarak eğitime devam eden Lise, Fen Lisesi’ne dönüştürüldü.

2010 yılı Mart Ayı'nda temeli atılan Lise, kısa sürede tamamlanarak 2011-2012 eğitim ve öğretim sezonunda Anadolu Öğretmen Lisesi olarak eğitime başladı.

Öğretmen Liselerinin Anadolu Liselerine dönüştürülmesiyle Solaklı Anadolu Lisesi adıyla eğitim faaliyetine devam eden okulun idareci ve öğretmenleri, 2015 Kasım ayında Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’nu ziyaret ederek okulun Fen Lisesi’ne dönüştürülmesi için çalışma başlatılmasını talep ettiler.

Yapılan çalışmaların ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından fiziki şartları yeterli bulunan Solaklı Anadolu Lisesi’nin Fen Lisesi’ne dönüştürülmesine karar verildi.

OF'UMUZA HAYIRLI OLSUN

Of’a Fen Lisesi kurulmasının bakanlık onayından geçtiğini belirten Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Fen Lisemiz ilçemize hayırlı olsun. Her zaman eğitime önem vererek, ilçemize prestij katacak olan Fen Lisesi'ni İlçemize getirebilmek için uzun süredir uğraşıyorduk ve çok şükür uğraşlarımız boşa çıkmadı. Solaklı Anadolu Lisesinin Fen Lisesine dönüştürerek İlçemize Fen Lisemizi kazandırdık. İlçemizde ki başarılı öğrenciler artık dışarıya gitmeyecek, bunun yanı sıra ilçe dışından da ilçemize gelecek öğrenciler olacaktır. İlçemizin eğitimdeki kalite ve başarı çıtasını İnşallah hep birlikte yükselteceğiz. Fen Lisesi'nin ilçemize gelmesinde bizlere yardımcı olan ve bizlerden desteklerini esirgemeyenlere teşekkür ediyorum. Fen Lisemiz Of’umuza ve bölgemize hayırlı olsun" dedi.