Kaymakam Arslan ve Başkan Sarıalioğlu karne verdi

Kaymakam Arslan ve Başkan Sarıalioğlu karne verdi

Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu Uğurlu Hacıahmetoğlu Ortaokulunda düzenlenen karne töreninde öğrencilere karnelerini takdim ettiler.

2015-2016 eğitim ve öğretim sezonu, öğrencilerin karnelerini almasıyla sona erdi.

Of’ta resmi karne dağıtım töreni Uğurlu Hacıahmetoğlu Ortaokulunda yapıldı. Törene Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu öğretmenler ve veliler katıldı.

TEOG sınavında Trabzon’da 3.olan Uğurlu Hacıahmetoğlu Ortaokulu’nun öğrencileri, hem karnelerini aldılar hem de başarılarından dolayı ödüllendirildiler.

Töreninde konuşan Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu; “Hayırlısıyla, kazasız belasız bir eğitim- öğretim dönemini tamamlamış bulunmaktayız. Bugün burada sizlerin aranızda olmamızın sebebi hem karne sevincinize ortak olmak hem de Trabzon’da 216 ortaokul arasında 81,35 puan ortalaması 3.olmanızı kutlamak içindir. Geçen sene Of İlçemizin 54 olan ortalamamızı bu sene 4,5 puan artırarak 58,5 puana yükseltmiş bulunuyoruz. Ayrıca bu seneki YGS’de Trabzon’da 3. olmamız ilçemizde başarımızı istikrarlı bir şekilde artırdığını gösteriyor. Bu konuda gerek Sayın Kaymakamımız, gerekse Belediye Başkanımızın destekleri bu başarıda önemli etkendir. Biz sadece akademik başarıyı değil sosyal ve kültürel alandaki başarıları da çok önemli görüyoruz. Dört okulumuzun kazandığı ve düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Şenlikleri her kesimde büyük beğeni topladı. Yine Spor Oyunlarımıza gösterilen ilgi de eğitimi bütün olarak gördüğümüzü gösteriyor. Solaklı Fen Lisemizin açılması da inşallah eğitim başarımızı artıracaktır. Kısacası ilçemizin her yerinde eğitim konuşulsun, eğitim birinci gündemimiz olsun istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başarılarınızın devamını temenni ediyor, iyi tatiller diliyorum” ifadelerini kullandı.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da yaptığı konuşmada; “İnsanın en temel ihtiyaçlarından biri olan eğitimdir. Bu eğitiminizin orta kısmını başarıyla tamamlamış bulunuyorsunuz. Öğrencilerimiz, bu başarılarından dolayı sizleri kutluyorum. Rabbim zihin açıklığı versin. Rabbimin rızası doğrultusunda başarılarınızın artmasını diliyorum. İnşallah bu başarılarınız lise ve üniversite hayatınızda da devam eder. Elde ettiğiniz çalışmalarda ülkemizin ve ilçemizin kalkınmasında sizlerden gelecekte katkılar bekliyoruz. Rabbim yolunuzu ve bahtınızı açık etsin. Her daim eğitim bizim en önemli önceliğimiz olmuştur, olmaya devam edecektir. Bu başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum. İyi tatiller geçirmenizi diliyorum” dedi.

Of Kaymakamı Eren Arslan ise yaptığı açıklamada; “Bugün burada sizlerin elde etmiş olduğu başarıdan dolayı bulunmaktayız. TEOG sınavında elde ettiğiniz başarı nedeniyle sizleri tebrik ediyorum. Okulumuzun elde ettiği başarı inşallah istikrarlı bir şekilde gelecek senelerde de devam eder. Ülkenin kalkınması için ve bu coğrafyada ayakta kalabilmek için güçlü olmalıyız. Tekrar ayağa kalkıp dünyada adaleti tesis edip güçlü bir Türkiye için hepimize görevler düşüyor. Çanakkale Savaşları bugünde devam ediyor. Ülkelerin işgalleri bitmedi hala devam ediyor. Taktik değiştirerek savaşlar devam ediyor. Eskiden olduğu gibi sizlerin çalışmasıyla dünyaya ilim irfan ve adalet getirebiliriz. Eğitim nokta konulacak bir şey değildir. Eğitim sürekli devam eden bir süreçtir. Onun için biz bu yolda var gücümüzle devam edeceğiz. İnşallah yarınlarımız sizler sayesinde daha güzel olacak. Başarılarınızdan dolayı sizleri, ailelerinizi, idarecilerinizi ve öğretmenlerinizi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Allah yolunuzu açık etsin” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere karneleri ve ödülleri Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve Okul Müdürü Ekrem Hacıkeleşoğlu tarafından verildi.

Kaymakam Arslan, Başkan Sarıalioğlu ve Müdür Kabahasanoğlu, İsmail Yıldırım İlkokulu 4/B sınıfında düzenlenen karne törenine de katılarak öğrencilere karnelerini takdim ettiler.