Of'ta Başkanlık Sistemi için yürüdüler

Of'ta Başkanlık Sistemi için yürüdüler

Ak Parti Of İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yeni Anayasa” ve “Başkanlık Sistemi” yürüyüşü basın açıklamasıyla sona erdi.

Ak Parti Of İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen yürüyüşte “Yeni Anayasa” ve “Başkanlık Sistemi” vurgusu yapıldı.

Of İlçe Binası önünde başlayan yürüyüş, Atatürk Bulvarı üzerinden devam ederek belediye binasına kadar sürdü.

Yürüyüşte; "Dik dur eğilme", "Başkan Tayyip Erdoğan", "Milletin Adamı Tayyip Erdoğan" sloganları atıldı.

Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun belediye önünde yaptığı basın açıklaması ile yürüyüş sona erdi.

Belediye önünde açıklama yapan AK Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu, " Neden mi başkanlık? Menderesler asılmasın, 28 Şubatlar yaşanmasın diye" dedi.

"Bu kutlu yürüyüşe hazırız" diyen Terzioğlu, "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi bizim için olmazsa olmazımızdır. Of halkına buradan teşekkür etmek istiyorum. Bugüne kadar gerek seçimlerde ve bu tür organizasyonlarda bizleri yalnız bırakmadılar. İnşallah bundan sonra yapılacak olan seçimlerde de Of'umuzun %95'in yakını Cumhurbaşkanımıza destek vereceğini bizlere kendileri söylüyor. Belediye Başkanımızla bu cıdayı buraya çıkarttık. Allah herkesten razı olsun" şeklinde seslendi.

Yerel yönetim olarak Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a Türkiye'nin hedeflerinin gerçekleşmesi konusunda katkı vermeye devam edeceklerini belirten Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ise, amaçlarının Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa'nın gerekliliğinin vatandaşlar tarafından doğru ve iyi anlaşılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Başkan Sarıalioğlu, “Başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan bu mübarek Ramazan ayının öncelikle Of’umuza, Trabzon'umuza, ülkemize ve bütün İslam alemine huzur refah, barış ve birlik beraberlik getirmesini temenni ediyorum. Türk siyasi tarihinin yaşımız itibari ile Başkanımın söylediği gibi son 35-40 yılını çok net hatırlıyoruz. Neler yaşadığımızı çok iyi biliyoruz. Türkiye'nin o karanlık günlere, o vesayetçi günlere tekrar bir daha geri dönmemesi, 28 Şubatların tekrar yaşanmaması, 60-80 ihtilallerinin Türkiye'de Vatanı, Milleti, Ezan-ı Muhammedîn semalardan inmemesi için ve Türkiye'nin müreffeh bir devlet olması için mücadele veren o mübarek insanların başlarına gelenlerin tekrar yaşanmaması için, Türkiye'nin hakkettiği konuma gelmesi için bu kutlu yürüyüşe bugün başlamadık. Bu kutlu yürüyüş, AK Parti iktidarıyla 13 yıl önce başladı ve bugün burada olduğu gibi devam ediyor. Bugünkü buradaki ortam bunun tezahürüdür. Bizler bu vesileyle Türkiye'nin önüne çekilmek istenen bütün setlerin kaldırılması adına Başkanlık Sistemine sonuna kadar Evet diyoruz. Böyle bir referandum olması halinde bir Belediye Başkanı olarak, İlçe Başkanımız ve Teşkilatımız ile yapacağımız çalışmalar neticesinde Allah'a hamd olsun yaptığımız ve yapacağımız çalışmalar neticesinde mahcup olamayacağımıza bugün burada toplanan kalabalık adına söz veriyorum. Çünkü onlar bizim her zaman yerel seçimlerde, genel seçimlerde ve ara seçimlerde yanımızda oldular. Sağ olsunlar, var olsunlar. Ben hepsine şükranlarımı arz ediyorum. Son olarak şunu ifade etmek istiyorum, Of her zaman bir adım öndedir, burada da bir adım önde olduğunu göstermiştir. Oflular Recep Tayyip Erdoğan'a kurban olsun diyor. Bu kutlu yürüyüşte bizler her zaman olduğu gibi yine yalnız bırakmayan Oflu kardeşlerimize tekrar tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yürüyüşe; Başkan Terzioğlu ve Başkan Salim Salih Sarıalioğlu’nun yanı sıra, Belediye Meclis Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, Parti Yöneticileri ve partililer katıldı.