Vali Yavuz Of'ta Şehit aileleri ve gazilerle oruç açtı

Vali Yavuz Of'ta Şehit aileleri ve gazilerle oruç açtı

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Of Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Şehit Aileleri, Gazi ve Gazi Ailelerinin iftarına konuk oldu.

Göreve başlamasının hemen ardından ilçe ziyaretlerine başlayan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Of Kaymakamlığı, Of Belediye Başkanlığı ve Of Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etti.

İl Jandarma Alay Komutanı Okçin Akşit ve İl Emniyet Müdürü Murat Köksal ile birlikte akşam saatlerinde Of’a gelen Vali Yavuz, Of Kaymakamlığı önünde Kaymakam Eren Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Onur Yakan ve Daire Amirleri tarafından karşılandı.

Kaymakamlık Makamında Kaymakam Eren Arslan’dan ilçe hakkında bilgiler alan Vali Yavuz, daha sonra Cumhuriyet Caddesi’nden yürüyerek Of Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Yol güzergahı üzerinde esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Yavuz, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu tarafından karşılandı.

Başkan Sarıalioğlu’ndan çalışmaları hakkında bilgiler alan Vali Yavuz, Of Polis Merkezi ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nı da ziyaret ederek Of Kaymakamlığı tarafından Şehit Aileleri, Gazi ve Gazi Ailelerine yönelik düzenlenen iftar programına katıldı.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİMİZ BAŞIMIZIN TACIDIR

Şehit Aileleri, Gazi ve Gazi aileleri ile birlikte orucunu açan Vali Yavuz, iftarın ardından yaptığı konuşmada; “Ülke olarak bağımsızlığımızın var olması, bayrağımızın dalgalanması, ezanımızın okunması, vatanımızın bölünmeden bir bütün halinde kalabilmesi lazım. Biz millet olarak tarih boyunca hep adaleti, merhameti, doğruluğu, dürüstlüğü sistem olarak kurmaya ve bunu bütün insanlığa uygulamaya gayret göstermiş bir milletiz. Böyle olduğumuz için her zaman karşı duruşlar ve çatışmalar olmuştur. Bu millet tarih boyunca 16 devlet kurmuş ve devletlerini yaşatmayı bilmiştir. Ülkemizin bütünlüğünü, varlığımızı tehlikeye atmak isteyen hainler her zaman olmuştur. Biz askerimizle, polisimizde bunlarla her zaman mücadele ettik ve etmeye devam ediyoruz. Şehitlerimiz, gazilerimiz kendi canlarını vatan ve bayrak için ortaya koymuş onurlu kimselerdir. Vatan onlara minnettardır. Bu millet hep var olacaktır. Önümüze engeller çıkacak ama biz birlik ve beraberliğimizi ve duyarlılığımızı muhafaza ettiğimiz sürece bütün hesaplar bozulacak, bütün planlar ters dönecek ve bu ülke Allah’ın izni ile ilelebet var olacaktır. Şehit aileleri ve gazilerimiz başımızın tacıdır. Giden geri gelmiyor ama devlet olarak her türlü imkanı sağlayama çalışıyoruz. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

İftarın ardından Şehit Aileleri, Gazi ve Gazi Aileleri ile vedalaşan Vali Yavuz, Of’tan ayrıldı.