Bakan Soylu Oflularla İftar Yaptı

Bakan Soylu Oflularla İftar Yaptı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Of Belediyesi tarafından Atatürk Bulvarı’nda düzenlenen iftara katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Of Belediyesi tarafından Atatürk Bulvarı’nda düzenlenen iftara katıldı.

Of Belediyesi tarafından organize edilen Sokak İftarı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımı ile yapıldı.

İftara Bakan Soylu’nun yanı sıra Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Jandarma Alay Komutanı Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, KTÜ Rektörü Süleyman Baykal, Of Kaymakamı Eren Arslan, TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal, Ak Parti Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu, Of TSO Başkanı Erdal Saral, Ofspor Başkanı Olcay Saral, Daire Amirleri, Mahalle Muhtarları, Banka müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Atatürk Bulvarı’nda düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı programın açılış konuşmasını Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu yaptı. Vatandaşların Ramazan'ını tebrik ederek konuşmasına başlayan Başkan Sarıalioğlu, "Mübarek Ramazan ayının bereketli sofralarında bir arada olmaya devam ediyoruz. Üç yıldır aynı heyecanla devam ettiğimiz Büyük Sokak İftarlarımızda bu akşam Atatürk Bulvarı’nda Oflu hemşehrilerimizi misafir ettik. Bir yandan Of için çalışmaya, hizmet üretmeye devam ederken diğer yandan da halkımızla bir ve beraber olmaya özen gösteriyoruz. Sayın Bakanım, Trabzon’dan buraya kadar bizimle beraber iftar programına katılmak için geldi. Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Bu iftar programına katılım sağlayan siz değerli vatandaşlarımıza hayırlı Ramazanlar ve hayırlı bayramlar diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun" dedi.

Vali Yücel Yavuz yapmış olduğu konuşmada, “Allah hepimize Ramazan ayının feyzinden, bereketinden, manevi atmosferinden istifade etmeyi nasip eylesin. Bu tarz etkinlikler birlik ve beraberliğimiz korumak, toplum olarak kaynaşmamızı sağlamak açsından son derece önemli. Bu organizasyonu gerçekleştiren Of Belediyemize teşekkür ediyoruz” dedi.

Bakan Soylu İftarın ardından yaptığı konuşmada Rusya ve İsrail ile yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Bakan Soylu, “Mavi Marmara saldırısı sonrası Türkiye’nin kararlı duruşu ve onurlu tepkisi sonuç vermiştir. Türkiye’nin özür, tazminat ve Gazze’ye ablukanın kaldırılması talepleri bugün itibariyle yerine getirilmiştir” dedi. Bakan Soylu, Rusya ile ilgili olarak ise, “Rusya ile beraber karşı karşıya kaldığımız durumda bir zamandır yapılan görüşmeler, karşılıklı değerlendirmeler sonucu bir adım daha bugün gerçekleşmiş oldu. Uzun yıllarca birbirine komşu olan, yüzyıllarca aynı devlet ilişkileri içerisinde bulunan bu anlayış tekrar aynı istikamette yolculuğuna devam edecektir” diye konuştu.

İsrail'e karşı Türkiye’nin kararlı duruşu ve onurlu tepkisinin sonuç verdiğini söyleyen Bakan Soylu,  “Türkiye’nin özür, tazminat ve Gazze’ye ablukanın kaldırılması taleplerinin bugün itibarıyla yerine getirildiğini kaydetti.

Bakan Soylu; “Bu iftar sofrasından Gazze’deki Müslüman kardeşlerimize selam göndermek istiyorum. Mavi Marmara saldırısı sonrası Türkiye’nin kararlı duruşu ve onurlu tepkisi sonuç vermiştir. Türkiye’nin özür, tazminat ve Gazze’ye ablukanın kaldırılması talepleri bugün itibarıyla yerine getirilmiştir. Artık Türkiye’nin eli oradaki Müslüman kardeşlerimize daha rahat uzanabilecek ve oradaki kardeşlerimizin de bizim gibi iftar sofralarında buluşabilmesinin, daha insanca yaşayabilmesinin inşallah önü açılacaktır” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN GÜCÜNÜ ANLAYAMAMIŞSINIZ

Bakan Soylu, “İçimizdeki birtakım çatlak seslere de şunu sormak istiyorum; Hani biz haksızdık? Hani bu talepler yerine gelmezdi? Hani Türkiye yalnızlaşıyordu? Ne oldu? Türkiye’nin üç talebi de yerine geldi mi, evet. Türkiye’nin haklılığı tescil edildi mi, evet. Türkiye yalnızlaştı mı, hayır. Demek ki ey Gezi zihniyeti, ey paralel zihniyet, ey kendi ülkesine yabancı zihniyet, demek ki siz iyi okuyamamışsınız. Demek ki siz Türkiye’nin gücünü anlayamamışsınız. Demek ki siz, Batı karşısındaki o ezikliği, o teslimiyetçi zihniyetinizi hala üzerinizden atamamışsınız” şeklinde konuştu.

RUSYA VE TÜRKİYE AYNI İSTİKAMETTE YOLCULUĞUNA DEVAM EDECEKTİR

Birilerinin Türkiye’nin üzerine yanlış planlar yaptığını dile getiren Bakan Soylu, “Rusya ile beraber karşı karşıya kaldığımız durumda bir zamandır yapılan görüşmeler, karşılıklı değerlendirmeler sonucu bir adım daha bugün gerçekleşmiş oldu. Hem Cumhurbaşkanımızın yazdığı mektup, hem Başbakanımızın mektubu, hem Dışişleri Bakanımızın yazdığı mektup ve bu karşı karşıya kaldığımız durumdan sonra uzun yıllarca birbirine komşu olan, yüzyıllarca aynı devlet ilişkileri içerisinde bulunan bu anlayış tekrar aynı istikamette yolculuğuna devam edecektir. Birileri Türkiye’nin üzerine yanlış plan yapmaktadırlar. Etrafımızda kurmak istediğimiz olumlu ilişkileri bir şey olsa da olumsuza çevirsek diye bir gayret içerisindedirler” diye konuştu.

Bakan Süleyman Soylu ve Vali Yücel Yavuz Teravih Namazını Hayrat ilçesinde kılarak, sahura kadar vatandaşlarla çay içip sohbet etti. Bakan Soylu Ve Vali Yavuz daha sonra Of'un Yukarıkışlacık Mahallesinde bulunan Abdik Otel'de halkla sahur yaptı.