Başkan Sarıalioğlu heyelan bölgelerinde incelemelerde bulundu

Başkan Sarıalioğlu heyelan bölgelerinde incelemelerde bulundu

Yağan sağanak yağışlar sonucunda oluşan heyelanlar vatandaşları sıkıntıya sokarken, Of Belediyesi vatandaşını yalnız bırakmıyor. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu heyelan bölgelerine giderek yerinde inceleme yaptı.

Ramazan Bayramı günü yağan sağanak yağışlar sonucunda Çataldere, Bölümlü ve Cumapazarı bölgesinde meydana gelen heyelanlar nedeniyle çok sayıda noktada yollar ulaşıma kapandı.

Ramazan Bayramı 1.günü akşam saatlerinde bölgemizde etkili olan sağanak yağışlar sel ve heyelanlara neden oldu.

Uzun süre aralıksız olarak devam eden yağışların sonucunda Of’un Çataldere, Bölümlü, Cumapazarı, Erenköy, Uğurlu, Gürpınar, Taşhanpazarı ve Fındıkoba Mahallelerinde meydana gelen heyelanlar nedeniyle çok sayıda noktada yollar ulaşıma kapandı.

Of Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin anında müdahalesiyle heyelanların büyümesi engellenirken tıkanan menfez ve kanal ağızları açılarak yağmur sularının yolları ve arazileri tahrip etmesi de büyük oranda engellendi.

Yağış nedeniyle çok sayıda noktada toprak kayması ve ırmakların taşıdığı molozlar nedeniyle yollar ulaşıma kapandı.

Sağanak yağışın en çok etkilediği yerlerden biri de Çataldere Mahallesi oldu. Mahallede çok sayıda noktada toprak kayması nedeniyle mahalle ara yolları ulaşıma kapanırken mahalle merkezinde Kur’an Kursu mevkiinde bulunan ırmağın taşması sonucu anayoldaki asfalt kaplama tahrip oldu.

Çalışmaları yerinde takip eden Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Mahalle Muhtarı Sezai Zengin’den yaşanan heyelanlar hakkında bilgi aldı.

Seller nedeniyle ulaşıma kapanan yolların açılması için çalışma başlattıklarını ifade eden Sarıalioğlu, "Mahalle halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olayın sevindirici yanı çok şükür herhangi bir can kaybı ve çok büyük yıkımın olmamasıdır. Devletimiz güçlüdür. Gerek Büyükşehir Belediyemiz gerekse Of Belediyemiz ekipleri tarafından olay anından itibaren çalışmalara başladık. AFAD ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarını yaptı. İnşallah en kısa sürede yaraları saracağız" diye konuştu.