Of'ta Şehit Yakınları Ve Gaziler Yemekte Bir Araya Geldi

Of'ta Şehit Yakınları Ve Gaziler Yemekte Bir Araya Geldi

Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığı tarafından, 19 Eylül Dünya Gaziler Günü dolayısıyla şehit yakınları ve gaziler için yemek düzenlendi.

Of Sahil Sosyal Tesisleri Oğuzhan Restaurantta düzenlenen yemeğe, Of Kaymakamı Eren Arslan, Garnizon Komutanı Onur Yakan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Başkan Sarıalioğlu, yemeğe katılan şehit ailesi ve gazilerin masalarını tek tek gezerek sohbet etti.

Kapımız sizlere her zaman açık

Kaymakam Arslan, yemeğe katılan gazilere teşekkür etti, "19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla ilçemizde bulunan bütün gazilerimiz ve şehit yakınları ile bugün burada bir araya geldik. Ama bugün onlara biz şunu söyledik. Gazilik herkese nasip olmaz. Çünkü bir savaşa girdiniz. Bu savaşta siz şehit olmadan geldiniz. Ama onların mertebesine de yakın bir mertebeye ulaştınız. O nedenle bizim şehitlerimize karşı nasıl bir vefa borcumuz varsa gazilerimize de bir vefa borcumuz olduğunu bugün burada bir yemek programında onları bir araya toplayarak ortaya koyduk. Tüm gazilerimizin gününü kutluyorum. Cenab-ı Allah onlara uzun ve sağlıklı ömürler nasip etsin" dedi.

Başkan Sarıalioğlu ise, bu anlamlı gün dolayısıyla gaziler ile bir araya gelmenin gururunu yaşadıklarını söyleyerek,"Milletimizin minnettar olduğu gazilerimizi unutmuyoruz. Gaziler Günü dolayısıyla bir araya gelme imkanı bulduk. Belediye olarak gazilerimiz için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Vatan için hayatlarını hiçe sayan gazilerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum. Bu güzel günde bizi onurlandıran gazilerimize sonsuz teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Şehit yakınları ve gaziler, yemek sonrası yaptıkları açıklamada, kendileri adına böyle bir program düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Böyle bir organizasyonda bizleri bir araya getirdiği için Kaymakamımız Eren Arslan ve Belediye Başkanımız Salim Salih Sarıalioğlu’na çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.